Smeltende sneeuw kan zorgen voor gladde wegen

De weersvoorspellers van Meteo Wing voorspellen voor deze nacht een neerslagzone die over het over het land trekt. Aan zee valt de regen bij positieve temperaturen, maar landinwaarts gaat de regen snel over in licht aanvriezende regen en/of (smeltende sneeuw) rond het vriespunt.

Deze winterse neerslag kan, in combinatie met vrieskoude, voor tijdelijk gladde wegen zorgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer strooit preventief op de autosnelwegen en gewestwegen in Vlaanderen, maar de regen en/of smeltende sneeuw kan ervoor zorgen dat het zout oplost in het aanwezige water en verdwijnt via de riolering. Enkel een nieuwe strooibeurt kan de wegen terug sneeuw en/of ijsvrij maken.

Nacht van oud op nieuw 750 ton zout gestrooid

In de nacht van oud op nieuw strooide het Agentschap Wegen en Verkeer reeds preventief en gebruikte daarbij 750 ton zout. Ook nu staan de strooiwagens van AWV klaar om de toestand op de weg op te volgen en uit te rijden wanneer nodig.

10.000 ton zout gestrooid deze winter

Het Agentschap Wegen en Verkeer strooide tijdens deze winter al ongeveer 10.000 ton zout om de wegen ijsvrij te houden. AWV roept de weggebruikers op om het rijgedrag aan te passen en zich voor ze de baan opgaan grondig te informeren over de toestand van de weg. Dit kan op de website van het Vlaams Verkeerscentrum: www.verkeerscentrum.be.