Renovatie brug Tweebruggenstraat (N35) over afleidingskanaal in Deinze start vanaf 20 januari

Op maandag 20 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal van de Leie in Deinze. Zowel de bovenkant van de brug en als de onderkant van de brug worden grondig aangepakt. Het verkeer op de Tweebruggenstraat (N35) rijdt ter hoogte van de brug over één rijstrook in elke richting. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2020. De timing hangt af van de weersomstandigheden.

 

Over de werken
De aannemer staat in voor de volledige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal van de Leie in Deinze. Er komt een nieuwe wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen en vangrails. Ook aan de onderzijde van de brug voert de aannemer herstellingen uit en aansluitend krijgt de brug nog een beschermende laag. De voorbereidende werken starten op 20 januari. Het einde van de werken is voorzien in december 2020. 

Verkeerssituatie van 20 januari tot midden juli
Het verkeer op de N35 rijdt over één rijstrook in de beide richtingen. De fietsers richting Gent/Deinze rijden om via Wakkense Heirweg, Dhoye, Vaart Linkeroever, N466b, Kongoplein, Stadionlaan en N35. De fietsers richting Tielt rijden over de brug. Bij werken langs de onderzijde van de brug zal het verkeer langs Vaart Linkeroever tijdelijk beurtelings geregeld worden door verkeerslichten. Het verkeer op de Stadionlaan behoudt één rijstrook in elke richting.

Minder hinder
Door in verschillende fasen te werken, beschikt het verkeer steeds over één rijstrook in elke richting. Tijdens de zomervakantie (bouwverlof) wordt er niet gewerkt. Het verkeer beschikt dan terug over twee rijstroken in de beide richtingen.

Meer info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Deinze