R71 Hasselt - fasewissel: alternatieve op- en afrit

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt nog tot maart 2020 een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71). Tijdens de nacht van 6 op 7 januari 2020 volgt er een fasewissel waarbij het verkeer op de binnensingel verplaatst deels naar het reeds vernieuwde gedeelte. In de werfzone wordt de op- en afrit kant Slachthuiskaai (ter hoogte van de houthandel) vanaf dan enkele maanden afgesloten. Een tijdelijke oprit en afrit houden de ventweg en de Heilig Hartwijk bereikbaar. 

 

In de loop van de volgende maanden vernieuwen we de rechterrijstrook van de binnensingel en wordt de op- en afrit van de ventweg over de Demer heraangelegd. Als alles volgens plan verloopt zouden de werken eind maart klaar moeten zijn. 
Met enkele aanpassingen pakt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Herkenrodesingel zo enkele knelpunten op korte afstand van elkaar aan. Deze vernieuwing zorgt voor een vlottere en veiligere ontsluiting van Hasselt-centrum. 

Tijdelijke oprit aan ventweg, afrit via rotonde thv Kuringersteenweg
Tijdens de nacht van 6 op 7 januari worden de op- en afrit binnen de werfzone afgesloten. De fasewissel start vanavond vanaf 20u. 

Tot maart blijft de ventweg vanop de binnensingel bereikbaar via de rotonde vlak na het kruispunt met de Kuringersteenweg. 
Via een tijdelijke oprit vlakbij de Alverbergstraat kan je de grote ring oprijden.

De op- en afrit van de binnensingel aan de zijde Kempische Kaai blijven nog beschikbaar. Deze zullen later wel een aantal weken worden afgesloten, vermoedelijk in de loop van februari 2020. Meer info hierover volgt.

Verkeerssituatie vanaf 7 januari 2020: