Plaatsing houten fiets- en voetgangersbrug: Naamsesteenweg (N25) in Oud-Heverlee in beide richtingen afgesloten op donderdag 21 maart

Op donderdag 21 maart wordt de Naamsesteenweg (N25) in beide richtingen tussen Oud-Heverlee en Hamme-Mille afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst die dag een houten fiets- en voetgangersbrug over de Naamsesteenweg aan de ingang van het Meerdaalwoud. Vanaf 4u ‘s morgens tot 18u ‘s avonds is er daardoor geen verkeer mogelijk op de Naamsesteenweg tussen Oud-Heverlee en Hamme-Mille. Verkeer (<3,5 ton) tussen Leuven en Waver wordt in beide richtingen omgeleid via Sint-Joris-Weert. Vrachtverkeer (> 3,5 ton) wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex in Boutersem.

“Vlaanderen investeert 900.000 euro in een prachtige toegangspoort voor het Meerdaalwoud”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “Via de nieuwe brug geraak je te voet of per fiets vlot en veilig over de Naamsesteenweg. Even verderop zullen dieren en ruiters gebruik kunnen maken van het ecoduct. Het Meerdaalwoud wordt meer dan ooit een fiets-, wandel- en ruiterparadijs”.

Naamsesteenweg afgesloten op donderdag 21 maart

Op donderdag 21 maart wordt vanaf 4u ‘s morgens de signalisatie geplaatst en de Naamsesteenweg volledig afgesloten in beide richtingen. Om 6u start AWV met de plaatsing van de houten constructie. Volgens de planning duren de werken ongeveer tot 16u en kan de rijweg vanaf 18u weer opengesteld worden voor verkeer dat van Waver richting Leuven rijdt. Verkeer dat van Leuven naar Waver rijdt, wordt nog tot eind juni via Sint-Joris-Weert omgeleid om de overige werken ter hoogte van het ecoduct af te kunnen ronden.  

Omleidingen voor verkeer via Sint-Joris-Weert

Het verkeer (< 3,5 ton) wordt op 21 maart in beide richtingen omgeleid via Sint-Joris-Weert. Vrachtverkeer (> 3,5 ton) wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex in Boutersem. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige omleiding via de grintpaden door het woud. Die fietsomleiding loopt via de Langendaalstraat, de Prosperdreef en de Weertsedreef.

Houten fiets- en voetgangersbrug als symbolische toegangspoort van het Meerdaalwoud

De houten fiets- en voetgangersbrug wordt de symbolische toegangspoort van het Meerdaalwoud. Fietsers, wandelaars en andere bezoekers van het woud zullen er na afloop van de werken volop gebruik van kunnen maken om de gewestweg op een veilige manier over te steken en om het woud op een aangename manier te ontdekken.

Project ecoduct en houten fiets- en voetgangersbrug Naamsesteenweg (N25) in Oud-Heverlee: meer informatie over de werken vindt u op de webpaginawww.wegenenverkeer.be/oud-heverlee.

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'