Op- en afrit nr 6 Roeselare-Rumbeke langs E403 later terug open dan voorzien

De slechte weersomstandigheden van de voorbije dagen verhinderden de aanleg van een toplaag op de oprit richting Kortrijk en de afrit vanuit Brugge aan het complex nr. 6 Roeselare-Rumbeke langs de E403. De heropening van de op- en afrit is hierdoor met een week uitgesteld.

Openstellen op- en afrittencomplex

Het opnieuw openstellen van de op- en afrit aan het complex Roeselare-Rumbeke (6) van de E403 ter hoogte van de N36 (Rijksweg) in Izegem zal wegens de slechte weersomstandigheden later dan voorzien gebeuren. De oprit richting Kortrijk en de afrit vanuit Brugge worden momenteel vernieuwd en dienen nog te worden voorzien van een nieuwe toplaag en wegmarkeringen. De oorspronkelijke openstelling was voorzien op 3 april. Het te natte en te koude weer van de voorbije dagen is echter ongunstig geweest voor het aanleggen van een kwalitatieve en duurzame toplaag. Daarnaast kon de veiligheid van de arbeiders op en rond het zware materieel niet worden gegarandeerd wegens de hevige rukwinden.

De nieuwe vooropgestelde datum voor het openstellen van de op- en afrit is vrijdag 10 april. Ook nu dient rekening gehouden te worden met de weersomstandigheden. De omleidingen blijven voorlopig dus ook van kracht. Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer (www.wegenenverkeer.be) vindt u meer informatie over de omleidingen en lopende werkzaamheden.

Verdere planning

Naast de werken op het op- en afrittencomplex wordt ook gewerkt op de brug over de E403 en de N36. Onder het op- en afrittencomplex en onder de N36 ter hoogte van de verkaveling De Mol legt AWV nieuwe fietstunnels aan. Dit laat zich vooral voelen op de N36, waar sinds het begin van de werken in beide richtingen slechts één rijkstrook beschikbaar is. Deze situatie zal, bij gunstige weersomstandigheden, nog van kracht zijn tot begin mei. Daarna wordt de N36 volledig vrijgegeven en situeren de werken zich vooral naast de Rijksweg. Meer info hierover volgt.