Nieuwe carpoolparking langs N445 in Destelbergen geopend

Vandaag, op woensdag 3 juli gaat de nieuwe carpoolparking langs de Dendermondesteenweg (N445) in Destelbergen open. In de lus van de oprit van de R4 realiseerde het Agentschap Wegen en Verkeer een ruime carpoolparking met 173 nieuwe parkeerplaatsen en 42 plaatsen voor fietsen. Sinds november vorig jaar is het AWV bezig geweest met de bouw van de parking.

Goed uitgeruste nieuwe carpoolparking

De gloednieuwe carpoolparking zal vanaf 3 juli plaats bieden aan 161 wagens, waaronder 6 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er komt een beveiligde parking voor 12 vrachtwagens. Vrachtwagenchauffeurs uit de buurt krijgen een aparte kaart om hun vrachtwagen daar veilig te parkeren. Voor de fietsers is er een overdekte fietsenstalling met plaats voor 42 fietsen. Voor de goede afwatering is er een bufferbekken naast de parking.

Carpoolen, een must

Met de nieuwe carpoolparking werkt het agentschap de onveilige situatie van wild geparkeerde auto’s en vrachtwagens op en langs de N445 weg. AWV wil het gemeenschappelijk vervoer blijven bevorderen met carpoolparkings en P&R's. Zo zet het agentschap concrete stappen om de verkeersdruk op de Vlaamse wegen te verminderen.  Momenteel zijn er 92 carpoolparkings aangelegd met een totale capaciteit van ruim 5800 wagens.

Alle info carpoolparkings www.wegenenverkeer.be/carpoolparkings