Nachtelijke vernieuwing wegdek N12 tussen Turnhout en Vlimmeren

Het wegdek van de Antwerpsesteenweg/Turnhoutseweg/Antwerpseweg (N12) tussen Turnhout en Vlimmeren (Beerse) is op verschillende plaatsen aan vernieuwing toe. Daarom zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verspreid over drie zones het wegdek vernieuwen. De werken starten vanaf 17 september en duren 2 weken. Om de hinder voor het verkeer te beperken, wordt er uitsluitend ’s nachts gewerkt. Overdag blijft de rijbaan steeds open in beide richtingen. 
 

Vernieuwing wegdek N12

Op een aantal plaatsen is de bovenste laag asfalt van de N12 tussen Turnhout en Vlimmeren aan vervanging toe. Verspreid over drie zones zal AWV daarom het wegdek over de volledige breedte vernieuwen. De huidige asfaltverhardering wordt daarbij eerst afgefreesd en vervolgens wordt de rijbaan voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.

  • Fase 1: vanaf het kruispunt Steenweg op Antwerpen (N12) met de Turnhoutse ring (R13) tot aan het kruispunt Hofeinde/Schoolstraat.
  • Fase 2: vanaf het kruispunt Hofeinde/Schoolstraat tot aan het kruispunt met de Heibergstraat (uitgezonderd een beperkte zone ter hoogte van de Dennendreef).
  • Fase 3: vanaf het kruispunt met de Nieuwe Dreef tot aan het kruispunt Hei-ende/Statiestraat (N104).

Nachtwerk voor minder hinder

De N12 is een drukke verbindingsweg tussen Antwerpen en Turnhout. Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, wordt er enkel ’s avonds en ’s nachts gewerkt tussen 20u en 05u. Tijdens de eerste week (17/09 t.e.m. 21/09) worden de zones van fase 1 en fase 2 aangepakt, de week nadien (24/09 t.e.m. 28/09) is de zone van fase 3 aan de beurt.
 
Tijdens de nachtelijke werken blijft de N12 ook altijd open in de richting van Antwerpen. Het verkeer richting Turnhout volgt ’s nachts een omleiding. Tijdens de eerste week loopt de omleiding richting Turnhout via de Gierlebaan/Beersebaan (N132), de E34, de Steenweg op Gierle (N140) en de Turnhoutse ring (R13). Tijdens de tweede week loopt de omleiding via de N104 en de N153 (Wechelderzande), de E34 en de Beersebaan/Gierlebaan (N132). Overdag is de rijbaan steeds open in beide richtingen.
 

 

Heraanleg Dennendreef in Vosselaar

Ter hoogte van de zijstraat Dennendreef in Vosselaar wordt het wegdek van de N12 niet mee vernieuwd. De herinrichting van dit kruispunt en de vernieuwing van het wegdek gebeurt gelijktijdig met de geplande heraanleg van de Dennendreef. Dit project is momenteel gepland in de loop van 2019. De gemeente Vosselaar zal hier ruim vooraf nog over communiceren.
 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/werkenN12.