N76 Oudsbergen: start werken aan rotonde Weg naar Zwartberg vanaf 6 augustus

N76, OUDSBERGEN

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt nog tot het najaar op de Weg naar Meeuwen (N76) in Oudsbergen. De kruispunten met de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg krijgen een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Tijdens de eerste fase van half mei tot begin augustus werd een bypass aangelegd aan de rotonde van de Weg naar Meeuwen en de Bedrijfsstraat. Vanaf begin augustus verdwijnt de rotonde t.h.v. de Weg naar Zwartberg. In november 2019 zullen de werken klaar zijn.

 

Vanaf dinsdag 6 augustus breekt de aannemer de huidige infrastructuur van de rotonde op tijdens enkele nachten. Gemotoriseerd verkeer op de Weg naar Meeuwen/Zwartberg kan de nachtelijke werken beurtelings passeren, langs tijdelijke verkeerslichten. 

Omleiding van en naar Opglabbeek vanaf maandag 12 augustus
Op maandag 12 augustus start de eigenlijke aanleg van de nieuwe infrastructuur. Daarbij gaat het in eerste instantie om de aanleg van de oostelijke zijde van het kruispunt tot midden september. 
De Weg naar Zwartberg is ter hoogte van de werken volledig onderbroken. Ook de ventweg richting de omliggende woonwijken is afgesloten tot midden september. 

Autoverkeer van en naar Opglabbeek volgt een omleiding via deIndustrieweg-Noord. Handelaars langs de Weg naar Zwartberg blijven steeds bereikbaar. Doorgaand verkeer tussen Genk en Meeuwen kan steeds over één rijstrook in elke richting langs de werfzone blijven rijden.

Vanaf half september start aansluitend de heraanleg van de westelijke helft van het kruispunt. Verkeer komende vanuit Genk kan dan wel weer de Weg naar Zwartberg inrijden.

Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe kruispunt in november 2019 in gebruik zijn