N719 Heusden-Zolder - vernieuwing bushaltes Brugstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in Heusden-Zolder de bushaltes ‘Kerkeblookstraat’ op de Brugstraat (N719) vernieuwen. Tegelijkertijd zullen De Watergroep en Fluvius lokaal werken uitvoeren aan de nutsleidingen. De werkzaamheden starten maandag 5 augustus en zullen begin september klaar zijn. 

Het agentschap werkt elke dag aan een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit in Vlaanderen. De kwaliteit van de infrastructuur draagt daar uiteraard toe bij. De nieuwe bushaltes worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De bushaltes krijgen een verhoogd perron en geleiding voor blinden en slechtzienden. Het naastliggende fietspad wordt in klinkers heraangelegd. 

De nutswerken starten op maandag 5 augustus 2019 en zullen ongeveer een week in beslag nemen. Vanaf 12 augustus 2019 tot begin september werkt de aannemer aan de bushaltes. Eerst wordt de bushalte aan de kant van de Kruiswegstraat aangepast, vervolgens deze aan de zijde Kerkenblookstraat.

Minderhinder maatregelen: beurtelings verkeer, zijstraten afgesloten

Om hinder te beperken worden de werken grotendeels tijdens de schoolvakantie uitgevoerd. Begin september houden we rekening met de schooluren om de hinder te beperken.

Het doorgaand gemotoriseerd verkeer kan steeds beurtelings in beide richtingen blijven rijden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten.  De zijstraten Kerkenblookstraat en Kruiswegstraat zullen tijdelijk afgesloten zijn ter hoogte van de Brugstraat (N719). Zij blijven bereikbaar via de achterliggende gemeentewegen. 

Fietsers zullen tijdelijk in twee richtingen rijden op het fietspad aan één kant van de weg. Voetgangers dienen ook over te steken ter hoogte van de werfzone. Daarvoor worden twee oversteken voorzien, voorbij de twee uiteinden van de werfzone. 

De handelszaken binnen de werfzone blijven bereikbaar. 

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.