Morgenochtend kans op gladde wegen door sneeuw - Wegen en Verkeer raadt aan om thuis te blijven

Vrijdagochtend komt er, volgens de laatste weersvoorspellingen van Meteo Wing, een sneeuwzone ons land binnen vanuit het westen. In combinatie met negatieve temperaturen kan dit leiden tot gladde wegen en gevaarlijke situaties. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer volgen deze nacht de toestand op de weg op en rijden uit wanneer nodig en nuttig.

Ook vrijdagochtend staan de strooidiensten klaar om extra uit te rijden waar en wanneer het nodig is.

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden aan om morgen niet de baan op te gaan.

Verwachtingen voor donderdag 8 februari 2018

Deze avond en nacht wordt er geen neerslag verwacht. De wegdektemperaturen blijven wel onder het vriespunt, dus er is beperkte kans op gladheid. 

Morgenvroeg komt het WAP winterteam in het Vlaams Verkeerscentrum bijeen om de coördinatie tussen de operationele diensten te verzekeren.

Verwachtingen voor vrijdag 9 februari 2018

De neerslagzone die bestaat uit sneeuw en smeltende sneeuw zal van het westen in de vroege ochtend over Vlaanderen trekken tot in het oosten, in de namiddag. De temperaturen zullen de hele dag rond het vriespunt liggen wat ervoor kan zorgen dat de wegen er gevaarlijk glad kunnen bij liggen. De ochtendspits kan hierdoor moeilijker verlopen dan anders. 

Momenteel geven de weervoorspellers van Meteo Wing aan dat deze neerslagzone langzaam over het land zal trekken waardoor verwacht wordt dat ook de avondspits moeizamer kan verlopen.

De strooidiensten van het agentschap volgen uiteraard de toestand op de weg op en strooien/ruimen waar mogelijk. Een strooiwagen kan niet overal tegelijk zijn, waardoor de wegen er tijdelijk extreem glad kunnen bijliggen. Waakzaamheid is zeker en vast nodig. 

Stel verplaatsingen uit

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum vragen aan de weggebruikers om verplaatsingen morgen uit te stellen, thuis te werken of voor het openbaar vervoer te kiezen. Wie toch de baan op moet, houdt best rekening met een langere reistijd.

Actuele verkeersinformatie

Voor de meest actuele verkeerssituatie raden we aan om de site van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) te raadplegen voor men de weg op gaat. Wie toch de baan op moet, vragen we zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden zijn zeker aangewezen.