Herstellingswerken op N396 Nieuwpoortsteenweg in Koksijde

Gisteren deed er zich een grondverzakking voor in het wegdek van de N396 Nieuwpoortsteenweg in Koksijde. Na onderzoek blijkt nu dat de oorzaak van het probleem ligt bij schade aan een ondergrondse doorsteek van grachtwater. De herstellingswerken worden deze week uitgevoerd. 

Op de plaats waar de wegverzakking zich voordeed ligt er onder de weg een doorsteek die de twee grachten die langs de weg liggen met elkaar verbindt. Het gaat om een gemetste rioolbuis waarboven betonnen dekplaten waren aangebracht. Die dekplaten zijn in de rioolbuis gevallen met als resultaat een verzakking en dit over de volledige breedte van de rijweg.

De aannemer zal nu de volledige oude doorsteek verwijderen en vervangen door een nieuwe rioolbuis en daarbovenop de rijweg opnieuw aanleggen.

Vandaag kan het verkeer nog door in 1 rijrichting maar vanaf donderdag 7 december wordt de weg volledig afgesloten om de werken te kunnen uitvoeren. Het verkeer moet omrijden via de N355 Kinderlaan, N34 Albert I-laan en N330 Leopold II-laan.
We hopen de weg tegen vrijdagavond 8 december weer open te stellen maar de werken zijn weersgevoelig dus de kans is reëel dat de werken nog zullen duren tot begin volgende week.