Heraanleg Keltenlaan (N445) in Zele

Op 16 februari gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de Keltenlaan (N445) in Zele. Tussen de rotonde aan de Europalaan (N47) en de rotonde aan de Gentsesteenweg wordt het wegdek aangepakt. De Keltenlaan gaat dicht voor autoverkeer. De werken zullen ongeveer 3 maanden duren.

Wat houden de werken in?

De zone vanaf de rotonde aan de N47 tot net voor zijstraat Paardenkop is er het slechts aan toe. Daar wordt het wegdek grondig aangepakt. De aannemer zal de weg volledig opbreken en opnieuw aanleggen in beton. In het stuk van net voor zijstraat Paardenkop tot de Gentsesteenweg worden enkel lokale herstellingen uitgevoerd. De aannemer vervangt alle slechte betonplaten.

Impact op autoverkeer

De weg gaat dicht voor autoverkeer tussen de Europalaan (N47) en de Gentsesteenweg. Het verkeer rijdt in beide richtingen om via N445, N407 en N47. De Kalvariestraat,  Kappelleveldstraat en Paardekop zijn tijdens de werken doodlopende straten.  De noordzuidbeweging is enkel mogelijk via de rotonde Scheldestraat en de Rijkenhoek/Groenstraat. De rotonde aan de Scheldestraat gaat slechts 2 dagen dicht voor alle verkeer voor asfalteringswerken.

Impact op fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de werfzone. Ze kunnen de N445 oversteken aan de Scheldestraat en aan de Rijkenhoek/Groenstraat. Het fietspad langs de N445 is bereikbaar vanaf de zijstraten.

Aansluiting Veldeken – Europalaan (N47) tijdelijk terug open

Om het lokale verkeer een degelijk alternatief te bieden gaat de aansluiting van Veldeken met de Europalaan (N47) terug open tijdens de werken. Om sluipverkeer tegen te gaan, geldt er een verbod voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton, uitgezonderd werfverkeer.