Heraanleg Edingseweg (N495) in Geraardsbergen: Vianeplein dicht vanaf 10 januari

Op donderdag 10 januari start een nieuwe fase van de heraanleg van de Edingseweg (N495) in Geraardsbergen en gaat het Vianeplein dicht tot 8 februari. Het verkeer rijdt om in beide richtingen via Herne (N255) en Galmaarden (N272). Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is sinds 13 november gestart met de heraanleg van de Edingseweg (N495) vlakbij het Vianeplein in Geraardsbergen. De totale duur van de werken aan de Edingseweg loopt nog tot eind februari 2019.

Wat houden de werken in?

De heraanleg van Vianeplein gebeurt in opdracht van de stad Geraardsbergen. Het Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor een grondige heraanleg van de Edingseweg (N495), die langs het Vianeplein loopt. Deze werken zijn gestart op 13 november en duren tot eind februari 2019.

Hoe rijdt het verkeer?

Vanaf 10 januari om 6u 's ochtends gaat de Edingseweg helemaal dicht en rijdt het verkeer om via Herne (N255) en Galmaarden (N272) in de beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werfzone blijven passeren. Er wordt een pendelbus ingeschakeld van 10 januari tot 8 februari. Deze rijdt tussen Vianeplein en het station van Moerbeke op alle weekdagen en tijdens de spits.
Van 9 februari tot eind februari gaat het Vianeplein terug open en wordt het verkeer opnieuw geregeld via tijdelijke verkeerslichten.

Alle info over deze werken is te vinden op www.wegenenverkeer.be/Geraardsbergen