Heraanleg E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen start op 17 juni

Op maandag 17 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt 8 km E17 volledig vernieuwd om het wegcomfort te verbeteren. Op zondagavond 16 juni vanaf 18u zet de aannemer de signalisatie klaar en rijdt het verkeer op de E17 in Zwijnaarde in beide richtingen over twee rijstroken. Ook de afrit naar de R4 in Destelbergen gaat dicht. Deze werken zullen heel wat hinder met zich meebrengen en daarom vragen we aan de weggebruikers zich vooraf goed te informeren vooraleer ze de weg op gaan. Het einde van de werken is voorzien eind augustus. 
 

Wat houden de werken in?

In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt ook volledig heraangelegd. In de richting van Gent werkt de aannemer vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag. In totaal vernieuwen we 8 km snelweg voor meer veiligheid en rijcomfort. 

Wanneer voeren we de werken uit?

Op zondag 16 juni vanaf 18u 's avonds zet de aannemer alle signalisatie klaar. Van maandag 17 juni tot 18 juli start hij met de heraanleg op de rijrichting Antwerpen. In de maand juni rijdt het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken en gaat de afrit naar de R4 in Destelbergen dicht. Vanaf juli gaan verschillende op- en afritten in de richting van Antwerpen dicht. In deze periodes wordt er 24/24 gewerkt en ook tijdens het weekend. Tijdens de Gentse feesten wordt er niet gewerkt en is de weg terug vrij. De rijrichting Kortrijk krijgt een opknapbeurt van begin augustus tot eind augustus. Het viaduct van Gentbrugge, dat de komende twee jaar gesaneerd wordt, is niet opgenomen in de werfzone.
 

Verkeerssituatie tijdens eerste fase

Fase 1: van 17 juni tot 28 juni (+/- 12 dagen)

De werfzone loopt van even voorbij het viaduct in Gentbrugge tot voorbij het op- en afrittencomplex Destelbergen over een lengte van 3 km. Het verkeer rijdt over twee versmalde rijstroken op de E17 richting Antwerpen. De afrit in Destelbergen naar de R4 gaat dicht, het verkeer rijdt door naar het op- en afrittencomplex Beervelde en kan daar keren.


Tijdens de volgende fasen schuift de werfzone op richting Zwijnaarde en hierbij zijn niet steeds alle op- en afritten richting Antwerpen open. Het afsluiten van bepaalde op- en afritten gebeurt bewust tijdens de zomermaanden om de hinder zoveel als mogelijk te beperken.

Er zijn 9 verschillende fasen tijdens deze werken en het is niet echt aangewezen om deze allemaal in het persbericht te vermelden. Alle verschillende fasen en omleidingsplannen staan op www.wegenenverkeer.be/Gent.

Kies voor alternatieven

Gedurende twee maanden verwachten we veel hinder op de E17 in Zwijnaarde. Informeer u goed op voorhand als u de weg op moet via onze webpagina. U kunt zich daar ook abonneren op de digitale nieuwsbrief. En we raden u aan om zoveel mogelijk te kiezen voor alternatieve routes. 

Minder hinder

  • De aannemer werkt dag en nacht, in het weekend en tijdens de vakantie.
  • Er wordt gewerkt in veel verschillende en korte fasen.
  • Als alles verloopt volgens planning, wordt er niet gewerkt tijdens de Gentse feesten (19 juli tot 28 juli).
  • Voor de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers wordt een snelheidsregime van 50km/u ingesteld.