Heraanleg E17 richting Kortrijk in Gent start op 4 augustus

Op 4 augustus om 18u gaan de werken op de E17 in Gent en Destelbergen terug van start. Tot 14 augustus werkt de aannemer tussen het viaduct in Gentbrugge en het knooppunt Zwijnaarde. Er zijn twee versmalde rijstroken richting Kortrijk en verschillende op- en afritten gaan een paar dagen dicht. De werken zullen veel hinder veroorzaken voor het verkeer. Bovendien volgen de verschillende fasen met telkens een andere verkeerssituatie elkaar snel op. Het agentschap raadt aan om voorbereid de weg op te gaan en extra aandacht te hebben voor de signalisatie.  

Werken van 4 tot en met 14 augustus

De aannemer werkt tussen het viaduct van Gentbrugge en het knooppunt van Zwijnaarde op de E17 richting Gent/Kortrijk. Daar zijn 2 versmalde rijstroken open. In deze periode gaan de afrit UZ Gent en de op- en afrit Gentbrugge verschillende dagen en op verschillende tijdstippen dicht. Van 18 tot eind augustus schuift de werf richting Destelbergen. 

Van 4 (18u) tot en met 8 augustus: afrit UZ Gent afgesloten

De afrit UZ Gent van de E17 richting Kortrijk is dicht. Ook de aansluiting naar de parallelweg (richting E40 en R4) is afgesloten, maar door een doorsteek in de middenberm verderop blijven de R4 en de E40 richting Oostende en Brussel (knooppunt Zwijnaarde) wel bereikbaar. 

Van 6 (20u) tot en met 12 augustus: afrit Gentbrugge afgesloten

De afrit Gentbrugge van de E17 richting Kortrijk is dicht. Verkeer rijdt om via de afrit Gent-Centrum en de stadsring (R40).

Van 8 (20u) tot en met 12 augustus: oprit Gentbrugge afgesloten

De oprit Gentbrugge naar de E17 richting Kortrijk is afgesloten. Verkeer rijdt om via de N9 richting Melle, de oprit naar de R4 in Melle, het knooppunt Merelbeke en de E40.

Info en kaartjes per fase: zie www.wegenenverkeer.be/gent

Blijf op de hoogte

Nog tot eind augustus zal er veel hinder zijn op de snelwegen in de Gentse regio. Verschillende korte fasen volgen elkaar snel op en de verkeerssituatie wijzigt vaak. Het agentschap raadt de weggebruikers daarom aan om zich goed te infomeren op voorhand via www.wegenenverkeer.be/gent en extra alert te zijn voor de signalisatie voor en in de werfzone.  

Minder hinder

  • De aannemer werkt dag en nacht, in het weekend en tijdens de vakantie.
  • Er wordt gewerkt in veel verschillende en korte fasen.
  • Voor de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers wordt een snelheidsregime van 50km/u ingesteld.

Alle info en kaartjes per fase op www.wegenenverkeer.be/gent.