E314 Limburg - infomarkten in elke gemeente

 

Dit jaar startte het Agentschap Wegen en Verkeer een studie op die de milieueffecten in kaart moet brengen bij het aanleggen van extra rijstroken op de E314 tussen Heusden-Zolder en Genk-centrum. Die derde rijstroken zouden in de toekomst de doorstroming kunnen verbeteren en het lokale wegennet in de omgeving enigszins ontlasten. Vanaf volgende week wordt er in elke betrokken gemeente een infomarkt georganiseerd, om de inwoners te horen en hen te informeren over de studie.

Dit voorjaar legde het Agentschap Wegen en Verkeer op de E314 in Heusden-Zolder een derde rijstrook aan over zo’n 4,5 km. Voor de toekomst zijn er ook intenties voor een vervolg van dat verhaal op de E314 tussen afrit 27 (Zolder-Terlaemen) en afrit 31 (Genk centrum), in een gefaseerd meerjarenproject. Hiervoor zal dan ook weer de brede middenberm worden benut, net als in Heusden-Zolder. 

De zogenaamde project-MER-studie brengt nu de milieueffecten in kaart die een uitbreiding van de autosnelweg naar drie rijstroken met zich mee zou brengen, bijvoorbeeld op vlak van geluid, lucht- en waterkwaliteit. Het geeft ook aan hoe mogelijke negatieve milieueffecten kunnen worden vermeden, gemilderd, verholpen of gecompenseerd. 

Van harte welkom op de infomarkt(en)
Hoewel niet dit niet procedureel verplicht is, wil AWV in een vroege fase van de studie nu horen wat er leeft bij de bewoners. Daarom worden infomarkten gehouden in de betrokken gemeenten. Tijdens de infomarkten leren bezoekers wat de opmaak van het project-MER betekent. Daarnaast kunnen ze met hun vragen, ideeën en bedenkingen in gesprek gaan met medewerkers van het studiebureau en AWV.  Iedereen van harte welkom.

De infomarkten zijn steeds doorlopend te bezoeken tussen 16u en 20u: 

  • ma. 23 september 2019     Buurthuis Eikenen Kolveren, Oudestraat 13 - Zonhoven 
     
  • woe. 25 september 2019    C-Mine (vergaderzaal 2) - Genk
     
  • ma. 30 september 2019     Zaal Jogem, Ringlaan 50 - Heusden-Zolder
     
  • woe. 2 oktober 2019           Greenville - Houthalen-Helchteren 

www.wegenenverkeer.be/e314limburg