AWV herstelt wegdek op enkele gewestwegen in regio Mechelen

In april zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op een aantal gewestwegen in de regio Mechelen kleinschalige herstellingen uitvoeren aan het wegdek. Het gaat om werken op de N10 en N15 in Heist-op-den-Berg, de N15 in Putte, de N16 in Willebroek en de R6 en N1 in Mechelen. De duurtijd van deze werken varieert van één dag tot meerdere dagen. Het verkeer kan tijdens de werken steeds blijven passeren. Op de meeste locaties zal dat gebeuren met behulp van beurtelings verkeer over één rijstrook. De herstellingswerken zullen het comfort en de verkeersveiligheid op deze gewestwegen verbeteren.  
 
Op de N15 in Putte worden verschillende lokale asfaltherstellingen uitgevoerd tussen Peulis en het centrum van Putte. Deze werken duren één dag en zullen hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op donderdag 5 april. Het verkeer kan ter hoogte van de werfzone beurtelings over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
 
In de Boudewijnlaan (N15) in Heist-op-den-Berg wordt ter hoogte van de zijstraat Oude Gendarmeriestraat een betonplaat hersteld in de richting van Booischot. Deze werken starten op maandag 9 april na de ochtendspits en zullen op maandag 16 april voor de ochtendspits afgerond zijn. Het verkeer kan ter hoogte van de werfzone beurtelings over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
 
In de Liersesteenweg (N10) in Heist-op-den-Berg wordt ter hoogte van het Moretuskasteel een asfaltherstelling uitgevoerd in de richting van Lier. Deze werken duren één dag en zullen plaatsvinden in de periode tussen 9 en 13 april. Het verkeer kan ter hoogte van de werfzone beurtelings over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
 
In de Koning Boudewijnlaan (N16) in Willebroek worden er in de richting van Mechelen twee lokale herstellingen aan het betonnen wegdek uitgevoerd. De eerste zone bevindt zich net voorbij het complex Willebroek-Zuid (nr. 6) van de A12, de tweede zone bevindt zich net voorbij de afslagstrook van de Heistraat richting Leest. Deze werken starten op vrijdagavond 13 april en zullen voor de ochtendspits van maandag 16 april afgerond zijn. Het verkeer kan de werfzone steeds passeren over de tweede rijstrook.
 
In de Westmeerbeeksteenweg (N15) in Heist-op-den-Berg wordt in de buurt van het kruispunt met de IJzerenweg een voeg in het wegdek vernieuwd. Deze werken starten op maandag 16 april en duren tot en met donderdag 19 april. Het verkeer kan ter hoogte van de werfzone beurtelings over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Opgelet: werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden.
 
In de Postzegellaan (N1) in Mechelen wordt ter hoogte van de brug over de vaart een asfaltherstelling uitgevoerd in de richting van het station. De werken duren één dag en zullen plaatsvinden in de periode tussen 16 en 22 april. Het verkeer kan steeds passeren over de tweede rijstrook.
 
Op de R6 in Mechelen wordt voorbij het kruispunt met de Antwerpsesteenweg (N1) een betonherstelling uitgevoerd in de richting van de E19. Deze werken starten op vrijdag 27 april na de ochtendspits en zullen op woensdag 2 mei afgerond worden. Ter hoogte van de werfzone wordt 1 rijstrook ingenomen, het verkeer kan steeds passeren over de andere rijstrook.
 

Data onder voorbehoud

Bovenstaande planning is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Bij slechte weersomstandigheden kunnen de data verschuiven.