Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegenwerken wachten op Ronde: Renovatie van bruggen N60 gaat verder na wielerklassieker

Wegenwerken wachten op Ronde: Renovatie van bruggen N60 gaat verder na wielerklassieker

N60 - OUDENAARDE

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 3 april verder aan de renovatie van vier bruggen in de N60 in Oudenaarde. De bruggen over de Deinzestraat (N459), Wortegemstraat/Doornikse Heerweg, Kortrijkstraat en Huttegem/spoorweg waren versleten en toe aan een grondige renovatie. In 2023 is al de weghelft richting Gent aangepakt, vanaf volgende week komt de rijrichting Ronse aan bod. Deze tweede werkfase start bewust na de Ronde van Vlaanderen, zodat er zo weinig mogelijk verkeershinder is tijdens Vlaanderens Mooiste. Tijdens de werken, die wellicht tot december 2024 duren, is er op de N60 steeds één rijstrook per richting beschikbaar. 

Doorgaand verkeer op N60 blijft mogelijk

Dankzij de werken kunnen de bruggen er weer voor enkele decennia tegenaan. Bovenop de bruggen komt een nieuw wegdek in geluidsarm asfalt, nieuwe waterdichting en brugranden. Doorgaand verkeer op de N60 blijft steeds mogelijk: alle verkeer rijdt over de reeds afgewerkte weghelft (rijrichting Gent) en beschikt over één rijstrook in elke richting.

Lokale omleiding door werken onder bruggen

Ook onder de bruggen wordt gewerkt: Wegen en Verkeer voert betonherstellingen uit en brengt een beschermende coating aan. Bij de brug over de spoorweg/Huttegem zijn de werken reeds vorig jaar gestart. Omdat de schade daar erger dan verwacht was, lopen deze werken verder tot september. Er is geen verkeershinder. Tussen 15 april 2024 en het bouwverlof zijn er ook werken onder de brug over de Deinzestraat. Verkeer richting Oudenaarde-Centrum blijft steeds mogelijk. Verkeer richting Deinze en Ronse wordt omgeleid via de rotonde Bruwaan. Voor fietsers is er geen hinder: dankzij een tijdelijke, overdekte corridor blijft fietsverkeer in beide richtingen mogelijk.

Bij de andere twee bruggen zitten de werken aan de onderzijde er zo goed als op. Bij de brug over de Wortegemstraat moet enkel het metselwerk van de landhoofden nog gereinigd worden. Dat gebeurt zonder verkeershinder. De werken aan de brug over de Kortijkstraat waren oorspronkelijk gepland in 2024, maar zijn al in september 2023 afgerond.