Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger kruispunt Den Doorn deze zomer - eerste werken starten al 15 april

Veiliger kruispunt Den Doorn deze zomer - eerste werken starten al 15 april

N405/N28 - NINOVE

Het kruispunt Den Doorn in Ninove gaat deze zomer op de schop. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil het kruispunt aanpassen om het overzichtelijker en veiliger te maken. Voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen starten al op 15 april. Dit zal al voor de nodige hinder zorgen op de Aalstersesteenweg (N405). Er wordt gewerkt in twee fasen van 15 april tot eind juni. Het verkeer volgt verschillende omleidingen per fase.

Nutswerken

Naar aanleiding van de wegenwerken aan kruispunt Den Doorn zullen nutsmaatschappijen voorbereidende werken uitvoeren. De Watergroep, Fluvius, Proximus, Wyre en Fiberklaar leggen nieuwe leidingen en netten aan en verbinden die met het bestaande netwerk. De nutswerken starten op maandag 15 april en duren volgens de huidige planning tot eind juni.

Eerste fase vanaf 15 april

Er wordt gewerkt in twee fasen, beide fasen zullen ongeveer vijf weken duren. Fase één start op maandag 15 april, dan wordt er gewerkt op de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum. Fase twee start op dinsdag 21 mei, dan zal de kant van Denderleeuw aan de beurt zijn.

Omleidingen voor fietsers en gemotoriseerd verkeer

Tijdens fase één volgen fietsers richting Ninove centrum een omleiding via de Doornweg en de Vinkenstraat. De Aalstersesteenweg (N405) wordt eenrichtingsverkeer vanaf de Groeneweg tot aan kruispunt Den Doorn. Het gemotoriseerd verkeer richting het kruispunt kan dus de werfzone passeren. Het verkeer richting Ninove centrum volgt een omleiding via Ring-West/Koning Boudewijnlaan (N28) en de Brusselsesteenweg (N8).

Tijdens fase twee volgen fietsers in beide richtingen een omleiding via het bedrijventerrein Doorn Noord en de veldweg naast de Expresweg (N28). Tijdens de week van 27 mei zal de rijweg richting Denderleeuw gedeeltelijk afgesloten zijn. Het gemotoriseerd verkeer richting Denderleeuw volgt een omleiding via de Expresweg (N28/N45), de Churchillsteenweg, de Industrielaan en de Ninovesteenweg (N405). Ring-Oost en de Okegembaan blijven in beide richtingen bereikbaar vanaf het kruispunt Doorn.

Wegenwerken vanaf zomer 2024

Meer informatie over het ontwerp en de  volgen zo snel mogelijk. Actuele info is te vinden op de site van Wegen en Verkeer.