Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw wegdek en fietspaden langs Kortrijksesteenweg (N43) in Deinze

Nieuw wegdek en fietspaden langs Kortrijksesteenweg (N43) in Deinze

N43 - Deinze

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de rijweg en fietspaden langs de Kortrijksesteenweg (N43) in Deinze. Over een lengte van 800 meter wordt het oude wegdek vervangen door nieuw asfalt. Fietsers en gemotoriseerd verkeer richting Deinze volgen een omleiding, verkeer richting Zulte kan de werfzone passeren. De werken starten op 13 mei en moeten op 28 juni klaar zijn.

Nieuw wegdek in asfalt

Het huidige wegdek bestaat deels uit asfalt en deels uit betonverharding. Zowel de rijweg als de fietspaden worden nu vernieuwd in asfalt. De delen waar nu nog beton ligt, worden volledig opgebroken en vernieuwd in asfalt. Daar worden ook de greppels heraangelegd. Waar nodig worden stoepranden en greppels hersteld. De werfzone loopt vanaf huisnummer 147 (net voor Aldi) tot aan de Molenstraat. Enkele delen van zijstraten horen ook tot de werfzone. De werken starten op maandag 13 mei en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 28 juni 2024. Er wordt gewerkt in twee fasen om de hinder te beperken.

Fietsomleiding

De verkeerssituatie is tijdens beide fasen hetzelfde. Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren. Fietsers richting Zulte kunnen de werfzone passeren, fietsers richting Deinze volgen een omleiding via de Kortrijksesteenweg (N43), de Molenstraat, de Sint-Hubertstraat, de Tonnestraat, de fietssnelweg F7 naast de spoorweg en de Volhardingslaan (N35). De Lijn voorziet een tijdelijke bushalte langs de Kortrijksesteenweg (N43), ter hoogte van het kruispunt met de Molenstraat.

Omleiding richting Deinze

Het gemotoriseerd verkeer richting Zulte kan de werfzone passeren, er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het gemotoriseerd verkeer richting Deinze volgt een omleiding via de Kortrijksesteenweg (N43), de Molenstraat, de Sint-Hubertstraat, de Houtkantlaan, de Oostkouterlaan en de Volhardingslaan (N35). Er geldt tijdens de werken een parkeerverbod in de volledige werfzone, in de Molenstraat en in de Sint-Hubertstraat vanaf huisnummer 216.

Het zwaar verkeer richting Zulte kan de werfzone passeren, er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het zwaar verkeer richting Deinze verlaat de Grote Steenweg (N43) in Olsene en rijdt via de Centrumstraat/Oudenaardestraat/Olsensesteenweg (N459) naar de E17.