Overslaan en naar de inhoud gaan

Een nacht werken in de berm van oprit Tubeke ‘Hondzocht’ op A8 in Halle

Een nacht werken in de berm van oprit Tubeke ‘Hondzocht’ op A8 in Halle

Wegen en Verkeer voert van maandagavond 29 november (20u.) tot dinsdagochtend 30 november (8u.) onderhoudswerken uit in de berm van de oprit Tubeke  (nr. 23) in de richting van Rijsel/Doornik. De oprit van Tubeke-Hondzocht wordt wel pas vanaf 22u30 afgesloten. Een omleiding via de A8 richting Halle/Ring van Brussel en de Edingsesteenweg (N7) wordt voorzien, zodat verkeer via een keerbeweging aan de rotonde van Dassenveld opnieuw richting A8 Doornik/Rijsel kan kiezen.

Profileren of ‘vrij maken’ van bermen

Om de verkeersveiligheid te garanderen op onze snelwegen, voert Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de middenbermen en zijbermen. Met het profileren van bermen wordt bedoeld dat de aannemer ervoor zorgt dat de bermen in juiste vorm blijven. Door het vele verkeer stapelt zich stof en vuil op aan de kant van de snelweg. Dat verhindert het overtollige water om goed afgevoerd te worden en beperkt de goede werking van vangrails. Door dit onderhoud worden de bermen naar een aanvaardbare hoogte teruggebracht, zodat overtollig water beter kan infiltreren. Ook kan er na het opruimen van de bermen, beter gemaaid worden onder de vangrails, waardoor de snelweg overzichtelijk blijft.

 
Verderop nog bermbeheer aan op- en afrit A8 met Ring van Brussel richting Bergen-Charleroi

De rest van de week (30/11 tot 3/12) worden er ook de bermen geprofileerd op de R0 (Buitenring (R0) van Brussel tussen de afrit en de oprit van de A8 in de richting van Bergen Charleroi. Deze werken worden met een mobiele werf ‘s nachts uitgevoerd, waarbij er op bepaalde tijdstippen één van de drie rijstroken wordt ingenomen alsook de pechstrook.