Overslaan en naar de inhoud gaan

Diepenbeek - Nachtwerken N76 x N2

Diepenbeek - Nachtwerken N76 x N2

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt eind deze week en begin volgende week, tijdens twee werknachten, het wegdek van de Nieuwstraat - Verbindingslaan (N76) ter hoogte van het kruispunt met de Grendelbaan (N2) over een afstand van zo’n 150m. Doorgaand verkeer op de N76 blijft steeds mogelijk.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer op de N76 in beide richtingen zowel de linker- als de rechterrijstrook vernieuwen over een afstand van zo’n 150m. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De uitvoering is op dit moment voorzien tijdens de nachten van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni en maandag 29 op dinsdag 30 juni 2020. 

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleidingen
Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer enkel werken tussen 20.00 uur en 05.30 uur. 

Tijdens die werkuren ‘s avonds en ‘s nachts zal het doorgaand verkeer op de Nieuwstraat - Verbindingslaan (N76) door middel van doorsteken in de middenberm in beide richtingen over één rijstrook kunnen blijven rijden. 

De zijstraten Katteweidelaan en Grendelbaan worden tijdens de werkzaamheden om de beurt één nacht geheel of gedeeltelijk afgesloten ter hoogte van de N76. Deze weggebruikers kunnen dan een omleiding volgen. 

Overdag zal de aannemer de werfzone telkens volledig openstellen en zal het verkeer geen hinder ondervinden.  

Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van deze werken. 

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.