Overslaan en naar de inhoud gaan

AWV trakteert fietsers bij openstelling van vernieuwde fietspaden op Leuvensesteenweg

AWV trakteert fietsers bij openstelling van vernieuwde fietspaden op Leuvensesteenweg

In de zomer van 2021 startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vernieuwen van 3,5 km aan fietspaden en de bushaltes langs de Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen. Vanaf het stadscentrum, de R12, tot net voorbij Planckendael werd de klinkerverharding van de fietspaden vervangen door asfalt. Om het fietscomfort te verhogen werd het fietspad verbreed naar 1m80 en waar mogelijk zelfs tot 2m. Ook de bushaltes zijn toegankelijker aangelegd. Begin augustus 2022 ging de laatste fase van de werken van start. Vandaag rondt AWV de werken tussen de Motstraat en Stationsberg af. Om het nieuwe fietspad in te huldigen, trakteert AWV de fietsers dinsdagochtend 25 oktober op een kleine attentie.

“De Leuvensesteenweg is een belangrijke invalsweg met diverse verbindingen voor het openbaar vervoer en veel actieve fietsgebruikers. Vroeger moesten zij over losliggende of uitstekende klinkers fietsen. Vanaf nu kan dat stukken vlotter over de gloednieuwe fietspaden in asfalt. Aan beide zijden is het fietspad bovendien verbreed naar 1m80 en waar mogelijks zelfs tot 2 meter. Voor de verbetering van de fietsinfrastructuur op de Leuvensesteenweg investeerde ik 1,85 miljoen euro met middelen uit het het relanceplan Vlaamse Veerkracht”, vertelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Over een afstand van bijna 3,5 kilometer kunnen fietsers binnenkort weer vlot, comfortabel en veilig fietsen. Samen met het fietspad werden ook de bushaltes verbeterd en toegankelijker aangelegd volgens de meest recente normen van De Lijn voor comfort en bereikbaarheid.

Geduld fietsers wordt beloond

Door andere werken in de omgeving werd de zone tussen de Motstraat en Stationsberg pas in 2022 uitgevoerd. AWV bedankt de fietsers voor hun geduld met een kleine attentie op dinsdagochtend 25 oktober. Vanaf 07.30 tot 09.00 uur krijgen ze een koffiekoek en kunnen ze een gadget zoals een fietslampje, een zadelhoes of een gsm-houder voor op de fiets meenemen. AWV zal die ochtend post houden op de Leuvensesteenweg tegenover de Toekomststraat. Het einde van de werken betekent meteen ook dat opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk is vanaf morgen, vrijdag 21 oktober.