Overslaan en naar de inhoud gaan

Milieueffectenrapport (MER)

Milieueffectenrapport (MER)

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N79

Milieueffectenrapport

Om de impact van de zuidoostelijke omleidingsweg op de omgeving in te schatten, maakte een studiebureau in opdracht van Wegen en Verkeer een milieueffectenrapport (MER) op.

Meer weten over het MER van de zuidoostelijke omleidingsweg? Bekijk hieronder de opname van de infosessie op dinsdag 26 oktober 2021 of neem zelf de getoonde PowerPointpresentatie op eigen tempo door. 

In het kort: wat is een MER?

  • Onderzoek van toekomstige situatie: op basis van het ontwerp van de omleidingsweg onderzoekt het studiebureau de toekomstige situatie.
  • Verschillende domeinen: in het MER brengen ze de toekomstige impact van het project in kaart op verschillende domeinen: van mobiliteit, geluid, lucht, water en biodiversiteit tot landschap en erfgoed. 
  • Milderende maatregelen: per domein stelt het studiebureau milderende maatregelen voor. Die maatregelen kunnen vanalles zijn: geluidswerende maatregelen (zoals geluidsschermen of - wallen), oversteekplaatsen voor kleine dieren, de buffering van regenwater of het beperken van werfverkeer tijdens de werf. Op basis van deze adviezen wordt het ontwerp aangepast.

MER-video grondbemaling