Zemst: Aanleg fietssnelweg langsheen de Brusselsesteenweg (N1)

Regio
Gemeente
Weg
Datum Voorjaar 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in het voorjaar van 2020 met de aanleg van een gedeelte van de fietssnelweg langs de Brusselsesteenweg (N1) in Zemst. Het eerste gedeelte van de fietssnelweg wordt aangelegd door de gemeente Zemst. Nadien werkt Wegen en Verkeer het laatste deel af, op de bestaande brug van de Brusselsesteenweg over de E19.

Gemeente Zemst gestart met werken langs Brusselsesteenweg

Half maart 2019 startte de gemeente Zemst met de heraanleg van de fietspaden langs de Brusselsesteenweg. De fietspaden worden breder gemaakt en met een groenstrook afgescheiden van de rijbaan. Aansluitend hierop wordt een fietssnelweg aangelegd tussen de fietsbrug over de Zenne en de gemeentegrens met Mechelen. 

Op de webpagina www.zemst.be/aanleg-vrijliggende-fietspaden-brusselsesteenweg-en-heidestraat vindt u steeds de laatste informatie over de werken van de gemeente Zemst.  

Wegen en Verkeer renoveert nadien het brugdek van de Brusselsesteenweg

De fietssnelweg loopt over de E19, via de bestaande brug van de Brusselsesteenweg. Zodra de werken van de gemeente zijn afgerond, start Wegen en Verkeer met de renovatie van het brugdek en de aanleg van het laatste gedeelte van de fietssnelweg. Volgens de huidige planning zal Wegen en Verkeer starten met de werken in het voorjaar van 2020. De werken zullen ongeveer zes maanden duren.

Verkeer in beide richtingen op versmalde rijstroken

Tijdens de werken zal het verkeer op de Brusselsesteenweg in beide richtingen via versmalde rijstroken over de brug kunnen rijden. Fietsers kunnen steeds over een tweerichtingsfietspad rijden.