werken op N318 Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Regio
Gemeente
Weg
Datum 19/08/2019 tot 15/11/2019

Vanaf 19 augustus  tot midden oktober 2019 voeren de nutsmaatschappijen Fluvius, Farys en Eurofiber nutswerken uit op de N318 Nieuwpoortsesteenweg tussen de Roemeniëstraat en de R31 Elisabethlaan. Tegelijk zal AWV een aantal parkeerstroken heraanleggen op de N318.
Tijdens deze werken blijft doorgaand verkeer richting centrum Oostende mogelijk. Verkeer richting Middelkerke moet omrijden via de Northlaan, Troonstraat en Acacialaan. Fietsers blijven in beide richtingen doorgang behouden.

Vanaf half oktober 2019 zal het kruispunt R31 Elisabethlaan/Northlaan/Nieuwpoortsesteenweg heringericht worden om de veiligheid van fietsers en voetgangers te verbeteren. Fietsers krijgen aparte rij- en opstelstroken en worden volledig van het gemotoriseerde verkeer gescheiden. Op de vier hoeken van het kruispunt wordt het fietspad aangepast en worden de verkeerslichten vernieuwd (die ook een aangepaste regeling krijgen). Het einde van de werken is voorzien tegen midden november 2019.
Het kruispunt wordt gedeeltelijk afgesloten aan de kant van de werken. Verkeer kan over 1 rijstrook door in de richting van de A10. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Northlaan, Troonstraat, Acacialaan en omgekeerd. Fietsers worden plaatselijk omgeleid via de L. Van Tyghemlaan en Vredestraat.