Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan geluidsschermen langs E314 (Leuven Noord)

Werken aan geluidsschermen langs E314 (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

UPDATE 21/6/2022: Vrijdag 8 juli wordt de signalisatie richting Lummen weggehaald. Na het bouwverlof worden vanaf 15 augustus ook de schermen richting Leuven/Brussel geplaatst. Lees meer over de verkeershinder onderaan deze pagina.

Wat en waarom?

Schermen vervangen na aanleg spitsstrook

In het kader van de werken aan de spitsstrook op de E314 verwijderde Wegen en Verkeer enkele geluidsschermen langs de snelweg in Rotselaar. Alle schermen die verwijderd zijn, worden in de zomer van 2022 opnieuw geplaatst. De schermen werden tijdelijk verwijderd om portieken met digitale borden te kunnen plaatsen over de snelweg.

LOCATIES IN KAART

Tijdens de aanleg van de spitsstrook werd er gebruik gemaakt van asfalt met sterk geluidsreducerende eigenschappen.  Op alle locaties waar de geluidsschermen in de buurt van de portieken zijn weggehaald, worden ze op dezelfde hoogte als voordien teruggeplaatst.

Timing en impact?

Hinder vanaf 20u maandagavond 6 juni 2022

Vanaf maandagavond 6 juni 2022 wordt de werfsignalisatie aangebracht. Vanaf dinsdag 7 juni tot aan het bouwverlof midden juli worden de schermen langs de snelweg richting Lummen opnieuw geplaatst op de drie locaties. Na het bouwverlof zijn de locaties langs de snelweg richting Leuven/Brussel aan de beurt.

Verkeershinder

  • Maandagavond 6 juni tot midden juli (werken richting Lummen): de spitsstrook richting Lummen wordt afgesloten ter hoogte van de werken. De twee rijstroken richting Lummen blijven wel beschikbaar, er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.  
  • Vanaf 15 augustus tot eind augustus (werken richting Brussel): de pechstrook richting Brussel wordt afgesloten ter hoogte van de werken. De twee rijstroken richting Brussel blijven wel beschikbaar, er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Door de wereldwijde schaarste aan bouwmaterialen, in dit geval de metalen frames voor de geluidsschermen, duurt het langer dan gepland voor we de schermen opnieuw kunnen plaatsen.

Meer weten?