Werken A12 en E40: plaatsen van veiligheidsstootbanden in de zijbermen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 14/01/2019 tot 15/02/2019

Update 21/01/19: de werken op de E40 starten wegens de weersvoorspellingen een week later dan eerder aangekondigd, namelijk op 28 januari (en NIET op 21 januari).  Vanaf maandag 28 januari plaatst AWV veiligheidsstootbanden vanaf de afrit Affligem tot aan de grens met Oost-Vlaanderen, in de beide rijrichtingen (Gent/Oostende en Brussel). De pechstrook wordt ingenomen en het rechter rijvak wordt versmald. Er blijven steeds drie rijstroken beschikbaar. Deze werken duren maximaal 3 weken. Nu zaterdag wordt de belijning hiervoor al klaargezet. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht beperkte hinder in deze zone. Op de A12 ging AWV ter hoogte van Wolvertem in de rijrichting van Antwerpen (net voorbij oprit 3 Meise) de werken beëindigen op 22 januari. Door de vrieskou heeft de aannemer daar echter de werken niet opnieuw kunnen aanvatten. Ze zullen opnieuw opstarten zodra de temperaturen het toelaten.  

A12 enkel richting Antwerpen vanaf 14 januari: 850 meter nieuwe veiligheidsstootbanden - max. 14 dagen

In januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met het plaatsen van nieuwe veiligheidsstootbanden langs de A12 na de oprit Meise (3) ter hoogte van Wolvertem, langs de weghelft in de rijrichting van Antwerpen. Over een lengte van één kilometer worden de rechterrijstrook en de pechstrook ingenomen, zodat de aannemer genoeg plaats heeft om veilig te werken.  Tijdens de werken geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Er blijven steeds twee rijstroken beschikbaar, maar het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat deze werken tijdens de spitsuren wat langere wachttijden met zich zullen meebrengen. De werken duren maximum 14 dagen.

E40 beide richtingen Gent en Brussel vanaf eind januari: 3,5 kilometer nieuwe veiligheidsstootbanden in totaal - max. 3 weken

Ook in januari werkt AWV langs de E40, in de beide rijrichtingen (Gent en Brussel).
Langs de weghelft in de rijrichting van Gent plaatst het agentschap nieuwe veiligheidsstootbanden tussen het op-en afrittencomplex van Affligem en vanaf de oprit tot aan de provinciegrens Oost-Vlaanderen (2,1 km).

Aan de andere kant van de snelweg in de rijrichting van Brussel worden van aan de provinciegrens tot aan de geluidsschermen én tussen het op-en afrittencomplex van Affligem ook nieuwe veiligheidsstootbanden geïnstalleerd (1,4 km).

Werkwijze op E40

In beide rijrichtingen wordt de pechstrook ingenomen tijdens de werken en wordt de rechterrijstrook tijdelijk versmald. De aannemer heeft daardoor voldoende plaats om veilig te werken.

Tijdens de werken geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Er blijven steeds drie rijstroken beschikbaar, dus het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat deze werken tijdens de spitsuren weinig bijkomende wachttijden met zich zullen meebrengen.  
Deze werken duren maximaal drie weken.