Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegen- en rioleringswerken in Oudenburg

Wegen- en rioleringswerken in Oudenburg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N358

Wat en waarom?

Vernieuwing Vaartstraat en lokale wegen

Aquafin, het Agentschap Wegen en Verkeer, rioolbeheerder Fluvius en de stad Oudenburg plannen werken in Oudenburg. Er wordt gewerkt op de Vaartstraat (N358) en de lokale wegen Kasteeldreef, Vanderheydestraat, Zandvoordestraat en Geneverpiete. In de Stationsstraat en de Cottemweg wordt plaatselijk ook gewerkt aan de riolering.

Wat verandert er? 

  • Milieuvriendelijke riolering: de volledige projectzone krijgt een gescheiden riolering. Afval- en regenwater worden na de werken apart afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de waterzuiveringsinstallatie, het regenwater kan zoveel mogelijk ter plekke in de bodem sijpelen. 
  • Renovatie wegdek: in de volledige projectzone krijgt het wegdek een opknapbeurt. 
  • Nieuw fietspad: het betonnen dubbelrichtingsfietspad langs de Vaartstraat wordt vervangen door een comfortabel fietspad in asfalt. Het fietspad wordt ook verder doorgetrokken tot voorbij het kruispunt met de Zandvoordsestraat.

Hier eindigt vandaag het fietspad. Na de werken loopt het door tot aan de Zandvoordebrug.

Timing en impact?

Werken van april 2022 tot midden 2024

De werken zijn van start gegaan in het voorjaar van 2022. Volgens de huidige planning duren ze nog tot midden 2024.

Hinder op de Vaartstraat (N358)

  • De werfzone op de Vaartstraat is afgesloten voor verkeer. Dit blijft zo tot de zomer van 2023. Het verkeer rijdt om via het centrum van Oudenburg, langs de Stationsstraat, Markstraat, Hoogstraat, Weststraat en Zandvoordsestraat.
  • Tijdens de werkuren (van 7u00 tot 17u00) is de werfzone niet toegankelijk voor auto's. Buiten de werkuren kunnen bewoners over het bestaande fietspad rijden naar hun woning. Het fietspad is bereikbaar langs de Stationsstraat.
  • Het kruispunt van de Vaartstraat met de Zandvoordsestraat wordt afgesloten van maandag 9 januari 2023 tot eind maart 2023.

Alle actuele info over hinder, fasering en omleidingen vindt u op de website van de stad Oudenburg.