Weg naar Meeuwen: verbetering doorstroming

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in 2019 op de Weg naar Meeuwen de kruispunten t.h.v. van de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg herinrichten om de doorstroming te verbeteren. 

Rotonde t.h.v. Weg naar Zwartberg maakt plaats voor verkeerslichten

De rotonde ter hoogte van de Weg naar Zwartberg verdwijnt. In de toekomst zullen slimme verkeerslichten het verkeer in goede banen leiden. Voor het verkeer komende van Meeuwen richting Opglabbeek centrum voorziet het agentschap een afslagstrook zodat dit verkeer op een veilige manier zal kunnen voorsorteren en het doorgaande verkeer hiervan geen hinder zal ondervinden. 

Bypass zorgt voor vlottere doorstroming t.h.v. de Bedrijfsstraat

De rotonde ter hoogte van de Bedrijfsstraat blijft behouden. Door middel van een bypass zal het doorgaand verkeer komende van Meeuwen zonder hinder langs de rotonde kunnen rijden. Hierdoor komt er meer capaciteit vrij op de rotonde, waardoor de andere rijbewegingen vlotter en veiliger kunnen verlopen. 

Meer informatie & digitale nieuwsbrief

De werken starten in 2019. Zodra de exacte timing en fasering van deze werkzaamheden bekend zijn, kan u deze info op deze pagina terugvinden. 

Als u automatisch op de hoogte wil blijven, kan u zich via de knop bovenaan deze pagina inschrijven op de digitale nieuwsbrief over dit project.