Voorbereidende nutswerken voor plaatsing geluidsschermen op N31 in Brugge

Regio
Gemeente
Weg
Datum start: 4 nov 2019 (werken zullen 6 maanden duren)

Vanaf maandag 4 november 2019 starten voorbereidende nutswerken voor de plaatsing van geluidsschermen langs de N31 Expresweg in Brugge. Deze voorbereidende werken zullen vermoedelijk 6 maanden in beslag nemen.

AWV voorziet geluidsschermen aan weerszijden van de N31 tussen de Legeweg en de Koningin Astridlaan. Daarnaast komt er ook nog een stuk geluidsscherm aan de westkant van de N31 ten zuiden van de al geplaatste geluidsschermen aan de Tillegembrug.

Nutsbedrijven (waaronder Fluvius en Farys) zullen vanaf maandag 4 november hun nutsleidingen verleggen op de ventwegen langs de N31 zodat er geluidsschermen kunnen geplaatst worden op de N31.

Er worden op volgende locaties nutsleidingen verplaatst:

  • Legeweg tot Zandstraat (vanaf 4 nov 2019)
  • Zandstraat tot Gistelsesteenweg (vanaf 13 jan 2020)
  • Kruispunt Gistelsesteenweg (startdatum nog te bepalen)
  • Gistesesteenweg tot Diksmuidse Heirweg (vanaf 4 nov 2019)
  • Torhoutsesteenweg tot K. Astridlaan (vanaf 9 maart 2020)
  • Tillegemdreef tot K. Albertlaan (vanaf 13 jan 2020)

Tijdens deze voorbereidende nutswerken zal er geen hinder zijn op de N31 zelf. De nutswerken vinden plaats op het voetpad en de fietspaden van de ventwegen langs de N31.  Voor fietsers en voetgangers zullen er per werfzone omleidingen voorzien worden.  Op bepaalde momenten zal ook de rijweg van de ventweg tijdelijk ingenomen worden. Er worden dan plaatselijke omleidingen voorzien voor het autoverkeer. 

Op dit moment is er nog geen exacte datum gekend voor de plaatsing van de geluidsschermen. AWV werkt momenteel aan het aanbestedingsdossier. De werken zullen waarschijnlijk in de tweede helft van 2020 opstarten. In samenwerking met Stad Brugge zal AWV voorafgaand aan de start van de werken de burgers informeren.