Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlotter auto- en busverkeer op kruising Leuvensesteenweg en Haachtsesteenweg: heraanleg rotondes Kampenhout-Sas

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Weg

N26
N21

Verkeershinder tijdens werken rotonde witloofsite (14 september - eind 2020)

Vanaf 14 september starten de werken op de zuidelijke rotonde, ter hoogte van de Witloofsite. De rotonde zelf wordt in twee delen aangepakt. Eerst de zuidelijke helft, daarna de noordelijke helft van de rotonde. 

Vertragingen aan de rotondes

Het doorgaand verkeer in beide richtingen op de N21 en N26 blijft altijd mogelijk. Wel geldt er een snelheidsbeperking van 30 km/u in de werfzone en moet het verkeer over 1 rijstrook in plaats van 2. Dit zal zorgen voor vertragingen aan de rotondes. Daarom is het voor verkeer tussen Leuven en Mechelen aangeraden gebruik te maken van de E314, E40 en E19.

Omleidingskaart N21 N26

Lokaal verkeer: alle bewegingen blijven mogelijk

De werken worden zo georganiseerd dat alle bewegingen op de kruising van de N21 en de N26 altijd mogelijk blijven. Wel wordt de tak richting Brussel (N21) van de zuidelijke rotonde onderbroken. Voor wie van en naar Brussel moet, wordt een tijdelijke omleidingsweg aangelegd over de terreinen van de Witloofsite.

Bosstraat onderbroken

Om sluipverkeer tegen te gaan, werd beslist vanaf 14 september de Bosstraat af te sluiten aan de aansluiting met de N26. Voor wie in de Bosstraat moet zijn, is er een omleiding voorzien via de Aarschotsebaan. Voor fietsers is er wel nog doorgang. Zij moeten oversteken over de N26, waar er een fietsomleiding is aangegeven.

Omleiding Kampenhout-Sas

Omleiding naar Bosstraat

Omleiding Bosstraat

Fietsers en voetgangers

Tunnel onder N21 afgesloten

Het fietspad langs de Witloofsite en de tunnel onder de N21 wordt afgesloten tijdens de werken. Er wordt een omleiding voorzien via tunnel onder de N26. Voor fietsers die vanuit de Bosstraat komen, wordt hier een oversteekplaats met verkeerslichten aangelegd zodat ze veilig de N26 kunnen oversteken. 

 

 

Busverkeer: tijdelijke haltes

  • Voor het busverkeer van en naar Brussel worden een tijdelijke halte voorzien tijens de werken. 
  • Meer informatie over de dienstregeling van De Lijn vindt u op hun website www.delijn.be/omleidingen 

 

Bedrijven bereikbaar via parallelweg

Wanneer er gewerkt wordt op de noordelijke helft van de rotonde, zal de noordelijke tak (aan de carpoolparking) afgesloten worden voor het verkeer. De bedrijven die hier liggen, blijven bereikbaar via de parallelweg van de Leuvensesteenweg.