Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlotter auto- en busverkeer op kruising Leuvensesteenweg en Haachtsesteenweg: heraanleg rotondes Kampenhout-Sas

Vlotter auto- en busverkeer op kruising Leuvensesteenweg en Haachtsesteenweg: heraanleg rotondes Kampenhout-Sas

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N26
N21

UPDATE 14/09/2020: Vanaf maandag 14 september tot eind 2020 werkt Wegen en Verkeer op de rotonde aan de witloofsite. Tijdens de werken wordt de zuidelijke tak van de rotonde (van en naar Brussel) afgesloten. Om alle rijbewegingen mogelijk te maken, kan het verkeer gebruik maken van een tijdelijk aangelegd weg over de witloofsite. Meer informatie over de verkeershinder vindt u hiernaast op het tabblad 'Actuele hinder'.  

Wat en waarom?

Rotondes met twee rijstroken en voorsorteerstroken 

Kampenhout-Sas is het kruispunt van twee belangrijke gewestwegen: de N26 tussen Mechelen en Leuven en de N21 tussen Haacht en Brussel. Op deze kruising bevinden zich twee rotondes met telkens twee rijstroken, maar in de praktijk wordt enkel een rijstrook ten volle gebruikt. Om ook de tweede rijstrook van de rotondes te benutten en om de verkeerssituatie aan Kampenhout-Sas wat vlotter te trekken, zal een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer  de rotondes heraanleggen. Er komen voorsorteerstroken op iedere arm van de rotonde. Bestuurders zullen na de heraanleg dus, voor ze de rotonde oprijden, moeten kiezen of ze de eerste afrit van de rotonde nemen (en rechts voorsorteren) of doorrijden naar de tweede of de derde afrit (en links voorsorteren). Er komt uiteraard duidelijke signalisatie aan de afritten zodat automobilisten ook in de toekomst de rotondes in alle veiligheid kunnen blijven gebruiken.

Voor de fietsers blijft de verkeerssituatie aan Kampenhout-Sas na de werken dezelfde. Zij zullen ook na de heraanleg in alle veiligheid, gescheiden van het autoverkeer voorbij dit druk knooppunt kunnen fietsen. 

 

Huidige situatie

Bovenaanzicht van de twee rotondes in Kampenhout-Sas

Timing en impact?

Werken vanaf eind augustus 2020

Volgens de huidige planning starten de werken aan Kampenhout-Sas eind augustus 2020. De rotondes worden in verschillende fases aangepakt om de hinder voor de bedrijven in de omgeving en het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt er nooit op de twee rotondes tegelijkertijd gewerkt. De werken duren volgens de huidige planning tot en met het voorjaar van 2021. Op het tabblad 'Timing en Fasering' vindt u meer info over de timing van de werken.

Projectzone Kampenhout-Sas