Vilvoorde: onderhoudswerken aan de brug over de E19 tussen Boekt en Houtem

Regio
Gemeente
Weg
Datum september 2019 - maart 2020

UPDATE 24/03/20: Deze werf is stopgezet/uitgesteld tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is, zal deze gecommuniceerd worden.

UPDATE 19/03/'20: In maart 2020 worden de werkzaamheden aan de bovenkant van de brug over de E19 hervat. Deze duren nog ongeveer 3 weken. Daarna wordt de brug opnieuw opengesteld voor het verkeer. Wanneer de bovenkant is afgewerkt, renoveren we ook de onderkant van de brug. Wanneer dit juist zal gebeuren, is momenteel nog niet gekend. 

Renovatie brug over E19

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in september 2019 met onderhoudswerken aan de brug over de E19 tussen Boekt en Houtem, op de Houtemsesteenweg/Boektsesteenweg. De boven- en onderkant van de brug wordt grondig gerenoveerd. Het was de bedoeling dat werken afgerond werden voor het eind van 2019. Door het aanhoudende slechte weer was dit niet mogelijk. De werken worden hervat in het voorjaar van 2020. 

 

Brug afgesloten tijdens de werken 

Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten voor het verkeer. Fietsers en auto's worden omgeleid. 

  • Fietsers: lokale omleiding via de Grensstraat en de Nieuwburgstraat en - aan de andere kant  van de E19 - de Brembosstraat 
  • Gemotoriseerd verkeer: 
    • ​Verkeer richting Mechelen wordt omgeleid via de Damstraat, de Elewijtsesteenweg en de Tervuursesteenweg
    • Verkeer richting Steenokkerzeel wordt omgeleid via de Grensstraat, de Sint Martinuslaan, de Peeterslaan en de Tervuursesteenweg