Vernieuwing wegdek Turnhoutsebaan richting Turnhout

Regio
Gemeente
Weg
Datum najaar 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 14 oktober 2019 op de Turnhoutsebaan (N19) in Kasterlee gedurende twee weken het asfalt van de rijweg richting Turnhout. De werfzone strekt zich uit over ongeveer 1,2 kilometer vanaf de aantakking N19 richting centrum tot aan het kruispunt met Kleinrees en Vekemans. De werkzone wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, dat tijdelijk over één rijstrook in elke richting op de andere weghelft rijdt (rijrichting Kasterlee). 

Het wegdek wordt laag per laag afgefreesd tot ongeveer -12 cm. Dit gebeurt volgens strenge voorschriften omdat er historisch ook teerhoudend asfalt aanwezig is. Vervolgens wordt de rijweg terug opgebouwd met nieuwe lagen asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het gaat hier enkel om de rijrichting Turnhout, vanaf de verkeerslichten van de Noord-Zuid (aantakking centrum) tot aan zijstraat Bergakkers. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De rijwegvernieuwing op dit gedeelte van de N19 wordt gedurende twee weken uitgevoerd vanaf 14 oktober 2019. Men werkt overdag. 

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: doorgaand verkeer op andere weghelft, zijstraten afgesloten

Het vrijliggend fietspad blijft open tijdens de werken. 
Voor de volledige duur van de werken wordt de werkzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaand verkeer rijdt tijdelijk over één rijstrook in elke richting op de andere weghelft (rijrichting Kasterlee). Aan het begin en einde van de werfzone worden doorsteken in de middenberm voorzien. 
De zijstraten Kleinrees, Vekemans, Eikenlaan, Bergakkers en Zandhoef zouden tijdens deze werken afgesloten worden ter hoogte van de Turnhoutsebaan (N19). Deze blijven bereikbaar via achterliggende gemeentewegen. 

 

 

Contacteer ons

Bij vragen over dit project kan u terecht via ons contactformulier of tel. 014 47 30 00. De bewoners in de omgeving van de werfzone ontvangen nog een brief met info over deze werken.