Vernieuwing wegdek Noorderlaan (N180) tussen Treurenborg en Donk Molenbergnatie

Regio
Gemeente
Weg
Datum 6 weken vanaf 23 april 2019

Update 10-05-2019: De werkzaamheden op de Noorderlaan tussen het kruispunt met de Treurenborg en Donk Molenbergnatie schieten goed op. De vernieuwing van de rijstroken richting het noorden/R2 is zo goed als klaar. Vanaf dinsdag 14 mei wisselt de aannemer van kant en wordt de weghelft richting het zuiden/Antwerpen aangepakt. De fasewissel heeft geen invloed op de verkeerssituatie. Het verkeer richting de R2 blijft op dezelfde kant over één rijstrook rijden, maar dan over het vernieuwde wegdek. Het verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg.

Op dinsdag 23 april 2019 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Noorderlaan (N180) in Antwerpen. Het wegdek tussen het kruispunt met de Treurenborg en Donk Molenbergnatie wordt vernieuwd om de veiligheid en het comfort voor de weggebruikers te vergroten. Dit is een verderzetting van de werken die in het najaar van 2018 plaatsvonden tussen Treurenborg en Muisbroeklaan. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen.

Vernieuwing van het wegdek

Het wegdek van de Noorderlaan (N180) is op sommige plaatsen erg versleten. Van halverwege het kruispunt met de Treurenborg tot aan Donk Molenbergnatie (kilometerpunt 7.15) wordt het wegdek grondig vernieuwd. De onderfundering en fundering worden opgebroken en opnieuw aangelegd. Daarna voorzien we een nieuwe asfaltlaag en brengen we nieuwe wegmarkeringen aan.

Werken in fasen voor minder hinder

Om de hinder te beperken, vernieuwen we de weg in twee helften. Eerst pakken we de rijstroken richting het noorden/R2 aan, vervolgens de rijstroken richting het zuiden/Antwerpen. Zo blijft er steeds één rijstrook over voor het verkeer.

Omdat er bij de vorige werken op de Noorderlaan tussen de Muisbroeklaan en Treurenborg file ontstond op de A12 met een terugslag tot op knooppunt Antwerpen-Noord (E19), is beslist om bij de aankomende werken de toegelaten rijrichting om te draaien.

  • Dat betekent dat tijdens deze werken het verkeer van Antwerpen richting de R2 via de N180 kan blijven rijden.
  • Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. Deze laatste route is ook geschikt voor de havenvoertuigen die niet via de A12 mogen rijden. Ook De Lijn kan via deze korte omleiding de gebruikelijk dienstregeling aanhouden.

 

Communicatie

Nieuwsbrief

Via deze site kunt u zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief over werkzaamheden van AWV in of nabij de haven van Antwerpen en blijft u – in het geval er nieuws te melden is over de werken – op de hoogte van de laatste stand van zaken. 

Een bereikbaarheidsadviseur voor al uw vragen

Om de ongemakken tijdens de werken te beperken, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aan. Hier kan u terecht met uw vragen over de bereikbaarheid van uw bedrijf. Mailen kan naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of bellen op 0468 03 53 84.