Vernieuwing wegdek Gierlebaan (N140) in Lille

Regio
Gemeente
Weg
Datum 15 - 16 - 17 april 2020

Tijdens de 2de week van de paasvakantie zal het Agentschap Wegen en Verkeer een gedeelte van het wegdek van de Gierlebaan (N140) in Lille vernieuwen. De Gierlebaan is dan drie dagen afgesloten in beide richtingen. Gemotoriseerd verkeer wordt tijdelijk omgeleid.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Gierlebaan is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. In de paasvakantie zal AWV het wegdek vernieuwen tussen het kruispunt met de Rechtestraat (N153) en het kruispunt met de Eikenlaan. Over een afstand van zo’n 200m worden de onder- en toplaag asfalt van het wegdek vervangen en worden vervolgens nieuwe wegmarkeringen aangebracht.

Hinder en omleidingen

Om de verkeershinder te beperken worden de werken uitgevoerd in de 2de week van de paasvakantie. Op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 april 2020 is de Gierlebaan ter hoogte van de werfzone afgesloten in beide richtingen.

  • Gemotoriseerd verkeer komende van Poederlee/Herentals richting Gierle moet doorrijden naar complex Lille (21) en via de E34 naar complex Beerse (22). Daarna via de Beersebaan (N132) naar Gierle centrum.
  • Gemotoriseerd verkeer komende van Wechelderzande/Malle richting Gierle wordt t.h.v. complex Lille (21) via de E34 naar complex Beerse (22) gestuurd. Daarna via de Beersebaan (N132) naar Gierle centrum.
  • Verkeer komende van Gierle/Turnhout richting  Wechelderzande/Malle wordt in Gierle centrum via de Beersebaan (N132) naar complex Beerse (22) gestuurd en zo via de E34 naar complex Lille (21).
  • Verkeer komende van Gierle/Turnhout richting Poederlee/Herentals wordt in Gierle centrum richting Tienen gestuurd (Vennestraat) en zo verder naar Lichtaart. In Lichtaart heb je de keuze: richting Poederlee (via N134) of richting Herentals (via N123).
  • Fietsers en voetgangers kunnen steeds passeren langs de Gierlebaan.
  • De bussen van De Lijn op de route Herentals - Turnhout zullen lokaal omrijden. De bussen op de route Herentals - Malle ondervinden geen hinder. Raadpleeg www.delijn.be of De Lijn-app voor de meest recente informatie.
  • Tijdens de werken in de Gierlebaan zal Pidpa gedurende maximum één dag werken in de pompkelder onder het kruispunt Rechtestraat (N153) x Gierlebaan (N140). Het verkeer op de N153 moet dan tijdelijk beurtelings over één rijstrook passeren met tijdelijke verkeerslichten.

Lokale bereikbaarheid

Inritten van woningen in de werfzone op de Gierlebaan zijn tijdens de werken niet bereikbaar met de wagen. Met de fiets of te voet blijven woningen uiteraard altijd bereikbaar. De laatste dag (vrijdag 17 april) is voorlopig een reservedag. Onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden zullen bewoners dus vrijdag reeds opnieuw met de wagen tot aan hun inrit kunnen geraken. 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info kan u steeds op deze webpagina terugvinden.