Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek gedeelte Nikelaan in asfalt

Vernieuwing wegdek gedeelte Nikelaan in asfalt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N156

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant vanaf april 2022 het laatste deel van de onderhoudswerken op de Nikelaan (N156) in Meerhout. In juni-juli 2019 en in augustus 2021 werden de vorige onderhoudswerken al uitgevoerd. Deze vernieuwing verbetert de kwaliteit en het rijcomfort van de rijweg.

Wat en waarom?

Zone 1 klaar en zone 2 gepland in 2022

De werf strekt zich uit over twee zones. De eerste zone, in het groen op de kaart, start waar we in 2019 zijn gestopt, namelijk ter hoogte van poort F van de Nikesite. Deze zone van zo'n 300 meter eindigt vlak voor de bocht tegenover de toegang van het bedrijf BCTN en werd in augustus 2021 al vernieuwd.

De tweede zone, in het oranje op de kaart, start na de bocht en eindigt in de volgende bocht. Het vernieuwen van deze 500 meter staat voorlopig ingepland van april tot juni 2022 en wordt uitgevoerd in beton. De exacte planning hiervan kan nog wijzigen en volgt later via deze pagina.

N156 Nikelaan Meerhout faseringsplan

De betonverharding tussen beide zones, die al eerder werd vernieuwd, is nog in goede staat en wordt behouden.

Wat houden de werken in?

We breken de oude betonweg over de volledige breedte op. Vervolgens wordt de rijweg opnieuw opgebouwd op een dubbele fundering met daarop drie lagen asfalt, geschikt voor zwaar verkeer. We voorzien ook meteen goten langs de rijweg voor de afvoer van het regenwater.

Timing en impact?

Uitvoering zone 2 in 2022

De vernieuwingswerken in de tweede zone staan voorlopig ingepland van april tot juni 2022. Gedurende 10 weken wordt er gewerkt aan de weg. Er blijft dan steeds een doorgang met verkeerslichten mogelijk in beide richtingen.

Voor de ontsluiting van de lopende werken bij Nike ELC Court wordt een tijdelijke werfweg gemaakt. Dit om vrachtverkeer langs Genendijk te vermijden.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Contacteer ons

Contact
Agentschap Wegen en Verkeer

Contactformulier