Vernieuwing wegdek en riolering op E403 tussen Moorsele en Wevelgem

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorbereidende werken 14-16 juni en 26-28 juni 2017

Vanaf 14 juni 2017 starten de voorbereidende werken voor de vernieuwing van het wegdek en de riolering op de E403 op grondgebied Wevelgem in de rijrichting Brugge. 
Deze voorbereidende werken omvatten het rooien van de beplanting in de middenberm en zijberm en een nazicht en opmeting van de bestaande riolering.
Dit om dan tijdens de grote werken (na bouwverlof) de riolering te kunnen vernieuwen.
Tijdens de voorbereidende werken wordt één rijstrook ingenomen d.m.v. mobiele signalisatie vanaf de tunnel Wevelgem tot aan de verkeerswisselaar met de A19 in Moorsele en dit in beide richtingen. Het wegverkeer beschikt nog over 2 van de 3 rijstroken.
De voorbereidende werken duren drie dagen en starten telkens om 6u30 en eindigen om 17u. 

Ook wordt er gewerkt van 26 tot en met 28 juni. De toplaag en onderlaag van de pechstrook en het trage rijvak worden vernieuwd in de rijrichting Doornik en er wordt een doorsteek gemaakt in de middenberm, dit ter voorbereiding van de eigenlijke werken.  
Om deze werken te kunnen uitvoeren zullen het trage rijvak en de pechstrook worden ingenomen in de rijrichting Doornik.
In de rijrichting Brugge zal ter hoogte van het complex Moorsele ook het trage rijvak worden ingenomen omdat er een doorsteek moet gemaakt worden in de middenberm.  

De eigenlijke werken staan voorlopig gepland vanaf augustus maar die timing kan nog opschuiven. Zodra de precieze planning en fasering gekend is leest u het hier.

  • Op de E403 wordt de riolering voor het oppervlaktewater op de autosnelweg volledig vernieuwd vanaf de tunnel in Wevelgem tot aan het verkeerscomplex Moorsele.
  • Daarnaast wordt de rijweg volledig opgebroken tot en met de fundering en dit vanaf de tunnel in Wevelgem tot aan het verkeerscomplex Moorsele. 
  • Aangezien 1 tunnelkoker verkeersvrij zal zijn tijdens de werken wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de wandtegels te vervangen in de tunnelkoker. 

Ook in de rijrichting Doornik zullen deze werken worden uitgevoerd maar de kans is klein dat dit nog in 2017 zal uitgevoerd worden aangezien we in het najaar teveel last hebben van hoog oppervlaktewater om de werken kwaliteitsvol te kunnen uitvoeren.