Vernieuwing wegdek en putdeksels N12 Oud-Turnhout (Oosthoven)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 24 tot 29 februari 2020

Update 10-02-2020: Opgelet, de planning van de werken is gewijzigd. De werken worden nog steeds tijdens de krokusvakantie uitgevoerd, maar de asfalteringswerken worden eerst uitgevoerd. Dat betekent dat bestemmingen in de werfzone vooral op maandag 24 en dinsdag 25 februari moeilijk bereikbaar zijn met de wagen. Bewoners en bezoekers moeten hun voertuig dan parkeren in de dichtstbijzijnde zijstraat. De zijstraten van de werfzone blijven bereikbaar via achterliggende gemeentewegen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Oud-Turnhout vernieuwen tijdens de krokusvakantie 2020 het wegdek van de Steenweg op Ravels N12 in Oud-Turnhout (Oosthoven). De baan krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt tussen de gemeentegrens met Turnhout en de zijstraat Kuiltjesstraat. Tijdens de werken is de N12 van maandagochtend tot zaterdagochtend afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er geldt een omleiding tussen Turnhout en Ravels via Weelde Station.

De toplaag  van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met 2 nieuwe lagen asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht.  Tussen het frezen en het aanbrengen van de nieuwe asfaltlagen, brengt de technische dienst van de gemeente Oud-Turnhout ook enkele putdeksels op de juiste hoogte, wat enkele dagen in beslag neemt. Die putdeksels zaten tot nu ietwat verzonken in het wegdek. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De rijwegvernieuwing op de N12 wordt gedurende vijf weekdagen uitgevoerd tijdens de krokusvakantie 2020. De werken starten op maandagochtend 24 februari 2020. Er wordt overdag gewerkt.

Het doorgaand verkeer kan terug gebruik maken van de N12 vanaf zaterdagochtend 29 februari 2020.

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

 

Minderhinder-maatregelen: tijdens schoolvakantie en omleiding

Tijdens deze werkweek is de werkzone afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Dan geldt een omleiding tussen Turnhout en Ravels via Weelde Station.  

De fietspaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk.

Tijdens de asfalteringswerken, op maandag 24 en dinsdag 25 februari, zijn bestemmingen in de werfzone overdag zeker niet bereikbaar met de wagen. Het geplaatste asfalt moet dan afkoelen. Bewoners en bezoekers moeten hun voertuig dan parkeren in de dichtstbijzijnde zijstraat.

De zijstraten van de werfzone blijven bereikbaar via achterliggende gemeentewegen.

Tijdens de rest van de week blijven bestemmingen in de werfzone bereikbaar met gemotoriseerde voertuigen, maar uitsluitend voor plaatselijk verkeer.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. De meest actuele info kunt u steeds vinden op deze webpagina.

 

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds op eenvoudige wijze contacteren via het digitaal meldingsformulier: www.wegenenverkeer.be/contactformulier of via tel. 014 47 30 00 (AWV District Vosselaar).