Vernieuwing wegdek Bredabaan (N1) in Wuustwezel

Regio
Gemeente
Weg
Datum 28 oktober t.e.m. 19 november 2019

Update 13-11-2019: Omwille van de neerslag en de koudere temperaturen die de komende dagen voorspeld worden, zullen de werken aan de Bredabaan (N1) in Wuustwezel niet op vrijdag 15 november afgerond kunnen worden zoals gepland. Het aanbrengen van de bovenste laag asfalt verschuift naar dinsdag 19 november. Tot dinsdagavond blijft de Bredabaan in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer en blijven de huidige omleidingen gelden. Bewoners kunnen tijdens het weekend en op maandag hun woning met de wagen bereiken (op vrijdag 15 en dinsdag 19 november is de Bredabaan dicht voor alle verkeer).

Van 28 oktober tot en met 19 november 2019 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan het wegdek van de Bredabaan (N1) in Wuustwezel. In de buurt van de winkels Eldi en Aldi wordt het wegdek vernieuwd.

Vernieuwing wegdek Bredabaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat op de Bredabaan het wegdek vernieuwen. De werfzone start ter hoogte van de winkels Eldi en Aldi en loopt dan 500 meter door in de richting van Brasschaat tot aan het einde van de bebouwing. Het asfalt van de rijweg is versleten en wordt in beide richtingen vernieuwd. Ook de bestaande parkeerstrook in kasseien is in slechte staat en wordt opnieuw aangelegd in asfalt. Om dit kwalitatief te kunnen doen, is het ook nodig om het voetpad langs deze zijde mee te vernieuwen.

In de nieuwe parkeerstrook worden ook plantvakken aangelegd, waar de gemeente Wuustwezel na de werken nieuwe bomen in zal aanplanten.

Werken in twee fasen

De vernieuwingswerken zullen in totaal drie weken duren en zijn opgedeeld in twee fasen. Tijdens de eerste fase, van 28 oktober tot en met 5 november, wordt de huidige parkeerstrook en het aanliggende voetpad vernieuwd. Tijdens de tweede fase, van 6 tot en met 19 november, wordt het asfalt van de rijweg vernieuwd.

Hinder en omleidingen

 • Tijdens de eerste fase blijft er op de Bredabaan steeds verkeer in beide richtingen mogelijk over versmalde rijstroken op de kant richting Wuustwezel.


  Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.
   

 • Tijdens de tweede fase zal de hinder groter zijn. De Bredabaan is dan volledig afgesloten. Het verkeer richting Wuustwezel volgt een omleiding langs Beersgat en Schutsdijk. Het verkeer richting Brasschaat rijdt om langs Brekelen, Brekelsebeemdenweg, Bremstraat en Lange Laarweg. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleidingen. 


  Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.
   

 • Zwaar verkeer (+3,5t) tussen Brasschaat en Wuustwezel volgt een omleiding op grotere afstand via N1 - N133 - E19 - N117 - N1.
 • Fietsers rijden tijdens de werken tijdelijk in beide richtingen over het fietspad aan de zuidzijde (kant richting Wuustwezel).
 • Voetgangers moeten tijdens de werken via het voetpad aan de overzijde (kant richting Wuustwezel) passeren.

Lokale bereikbaarheid

Tijdens de volledige duur van de werken is parkeren op de parkeerstroken in de werfzone niet mogelijk. Tijdens de eerste fase (werken aan de parkeerstrook en het voetpad) zijn inritten van woningen langs de kant richting Brasschaat niet bereikbaar met de wagen (in- en uitrijden). Tijdens de tweede fase zijn de inritten langs beide kanten niet of moeilijk bereikbaar met de wagen. De aannemer zal bewoners in de werfzone kort voor de start van de werken hierover nog informeren.

De parking van de winkels Eldi en Aldi blijft steeds bereikbaar.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info kunt u steeds terugvinden op deze webpagina.