Vernieuwing wegdek 'binnensingel' Parklaan

Regio
Gemeente
Weg
Datum juni 2020

In juni 2020 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan de ring rond Turnhout (R13). De werkzone situeert zich tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Gierle (N140). De afgelopen jaren werden verschillende gedeeltes van de ring rond Turnhout vernieuwd. Deze zomer is het wegdek van de ‘binnenring’ Parklaan aan de beurt. De werken zullen van begin tot eind juni 2020 duren.

Wat gaan we doen?

De werken zijn gelijkaardig aan die van de afgelopen jaren. Nu wordt het wegdek van een gedeelte van de binnenring (= kant centrum Turnhout) vernieuwd. Het wegdek tussen de N19 en de N140 is in slechte staat en wordt daarom grotendeels tot op een diepte van ongeveer 60 cm opgebroken, verwijderd en vernieuwd. Dit garandeert een kwalitatief hoogstaand en duurzaam resultaat. Er wordt enkel gewerkt aan de rijweg tussen beide kruispunten. De fietspaden en kruispunten worden niet aangepakt.

Hinder en bereikbaarheid

De binnenring tussen de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Gierle (N140) wordt tijdens de werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de rijbaan van de buitenkant van de ring. Voor elke rijrichting is er 1 rijstrook voorzien.

Fietsers en voetgangers kunnen de werken steeds passeren. Het fietspad binnenring blijft ook open.

Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden in de werfzone, op de middenberm of op de buitenring. De parkeerstrook op de buitenring wordt pechstrook. 

Het AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth blijft steeds bereikbaar via een lokale omleiding. 

Woningen en handelszaken in de werfzone (dus aan de binnenkant van de ring) blijven steeds te voet en met de fiets bereikbaar. Voorts wordt er ook voorzien dat leveringen maximaal mogelijk blijven. Toegang tot de woningen of handelszaken met gemotoriseerd verkeer is moeilijk en tijdens bepaalde werken (betonnen elementen gieten, asfalt plaatsen) tijdelijk onmogelijk.

Woonsten en handelszaken aan de buitenkant van de ring blijven bereikbaar.

Meer info over de minderhinder-maatregelen volgt.

 

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds op eenvoudige wijze contacteren via het digitaal meldingsformulier: www.wegenenverkeer.be/contactformulier of via tel. 014 47 30 00 (AWV District Vosselaar).