Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing van twee bruggen over de E40 in Drongen en Nevele

Vernieuwing van twee bruggen over de E40 in Drongen en Nevele

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E40

Op 1 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige renovatie van de brug van de Ernest Solvynsdreef over de E40 in Drongen en de brug Moorstraat over de E40 in Nevele.

Wat en waarom?

Aanpak van verouderde bruggen E40

De werken aan de brug van de E. Solvynsdreef kaderen binnen een bredere aanpak van verouderde bruggen op en in onze Vlaamse snelwegen. In de omgeving van Drongen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer plannen voor de afbraak en heropbouw van 2 bruggen en de grondige renovatie van 2 andere bruggen over de E40. Het gaat over 

  • de bruggen van de Kloosterstraat en de N466 in Drongen (vervanging) 
  • de bruggen van de Ernest Solvynsdreef in Drongen en de Moorstraat in Nevele (renovatie)

Drie van deze bruggen zijn in zo’n slechte staat dat de veiligheid van de weggebruikers niet gegarandeerd kan worden als er op korte termijn niets gedaan wordt. Dit jaar starten we met de renovatie van de bruggen van de E. Solvynsdreef en de Moorstraat. Volgend jaar willen we de bruggen van de Kloosterstraat en de N466 aanpakken. 

Timing en impact?

Verkeerssituatie Solvynsdreef op het onderliggend wegennet

Op 1 juni  beginnen de werken aan de bovenkant van de brug en als ze volgens planning verlopen duurt de renovatie tot 30 september 2022. 

De brug wordt volledig afgesloten tijdens de werken.

  • Voetgangers en fietsers rijden om in de beide richtingen via de Solvynsdreef, de R. De Meersmandreef, de Moortelputstraat, Baarleveer en  de Baarledorpstraat.
  • Gemotoriseerd verkeer rijdt om via Keuzekouter, de Brouwerijstraat, Baarledorpstraat en de Solvynsdreef. 
  • Keuze en Brouwerijstraat tijdelijk afgesloten

Tijdens de werken aan de onderkant van de brug worden de straten Keuze en Brouwerijstraat ook gedurende korte periodes en voor een totaal van 20 dagen afgesloten. De exacte data van afsluiting worden nog gecommuniceerd op infoborden ter plekke en via onze digitale informatiekanalen.

Bij het afsluiten van Keuze zal alle verkeer omgeleid worden via de Brouwerijstraat. Bij het afsluiten van de Brouwerijstraat zal het verkeer via Keuze moeten omrijden. De beide straten worden nooit gelijktijdig afgesloten.

 

omleidingsplan Drongen

Verkeerssituatie werken Moorstraat 

Op 1 juni beginnen de werken en als ze volgens planning verlopen duurt de renovatie tot september 2022. Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten.

  • Voetgangers en fietsers stappen/rijden in de beide richtingen om via de Moorstraat, de Houistraat, de Westhoek, de Vosselarestraat, de Bovenstraat, de Kerkstraat en de Moorstraat. 
  • Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Moorstraat, de Moerstraat, Booiebos, Industriepark Drongen, de Kloosterstraat, de Halewijnstationstraat, Halewijnkouter, de Renaat de Rudderstraat, de Kerkstraat en de Moorstraat
omleidingsplan

Verkeerssituatie op de E40

Op de E40 zal er slechts sporadisch beperkte hinder zijn voor het verkeer, onder meer tijdens de betonherstellingen onderaan de brug en voor het plaatsen van de veiligheidsleuning. Deze werken gebeuren steeds ‘s nachts om de hinder te beperken. De concrete data zullen nog gecommuniceerd worden.