Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt Lieve Moenssenslaan-Pannenhuisstraat-Bautshoefstraat

Vernieuwing kruispunt Lieve Moenssenslaan-Pannenhuisstraat-Bautshoefstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

N775

Opnieuw tweerichtingsverkeer in de Pannenhuisstraat tijdens werken

  • Vanaf woensdagavond (7 juni) tot en met maandagmorgen (13 juni) is tweerichtingsverkeer mogelijk in de Pannenhuisstraat. 

  • Maandag 12 en dinsdag 13 juni volgt verkeer nog even de omleiding via Dilsen-centrum. Dat is nodig omwille van werftechnische redenen. 

  • Vanaf woensdag 14 juni organiseren we de werf opnieuw zonder omleiding en met een mobiele werf op de weg in de Pannenhuisstraat. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het kruispunt van de Pannenhuisstraat (N775) met de Lieve Moenssenslaan en de Bautshoefstraat vernieuwen. Er komt een middengeleider waardoor fietsers veiliger in 2 tijden kunnen oversteken. Het project maakt deel uit van de fietsverbinding tussen As en Dilsen-Stokkem en de toekomstige fietsbrug over de Boslaan (N75).

Wat en waarom?

Context en situering

De Pannenhuisstraat (N775) vormt de verbindingsweg van het industrieterrein van Rotem met de N75. Bijgevolg rijdt er veel zwaar verkeer over de N775. De fietspaden zijn smal, liggen tegen de rijweg en dus onvoldoende veilig. Ze verdwijnen en worden onthard en ingezaaid als groenberm. 

De herinrichting van het kruispunt kadert in de werken van de toekomstige fietsbrug over de Boslaan (N75). Die gaat beide kanten van de Boslaan verbinden en ook de Hoeveweg met de Lieve Moenssenslaan via Sparrendal. De stad Dilsen-Stokkem gaat de fietsroute Hoeveweg – Lieve Moenssenslaan verharden. Het jeugdbivak De Kalei en het woonzorgcentrum Lieve Moenssens zullen zo beter per fiets bereikbaar zijn. 

Fietspaden Pannenhuisstraat opgeheven: voortaan fietsen langs de Zuid-Willemsvaart

Omdat de fietspaden langs de Pannenhuisstraat verdwijnen, steken fietsers die uit de Lieve Moenssenslaan komen voortaan de rijweg over. Via de Bautshoefstraat rijden ze veiliger naar het fietspad langs de Zuid-Willemsvaart richting de Europalaan naar Dilsen-centrum en het fietspad Kolenspoor. 

Veiliger oversteken door middengeleider

Opdat fietsers de Pannenhuisstraat veiliger kunnen oversteken, komt er een middengeleider aan het kruispunt met de Lieve Moenssenslaan en de Bautshoefstraat. Zo kunnen ze in 2 tijden oversteken. 

Timing en impact?

Start opbraak fietspaden

De werken starten in de week van 30 mei 2023 en duren ongeveer 1 maand, afhankelijk van de werf- en weersomstandigheden. Tijdens de werken gelden volgende minderhinder-maatregelen. 

Fietsverkeer

  • Fietsers volgen in 2 richtingen een lokale omleiding via Modelstad, Gerstenbosweg, het jaagpad langs de Zuid-Willemsvaart, Zavelstraat.

Gemotoriseerd verkeer 

  • Er geldt tijdelijk éénrichtingsverkeer ter hoogte van de werfzone:  
    • verkeer richting Rotem-Industrie kan door.
    • verkeer vanaf Rotem-Industrie volgt een omleiding via Dilsen-centrum: de Europalaan (N771), Rijksweg (N78) en Boslaan (N75).

Documenten

Contacteer ons

Contact
Omgevingsmanager
Telefoon
0465 09 40 84
E-mail