Vernieuwing goten en bermen Lodewijk De Konincklaan (N14) in Hoogstraten

Regio
Gemeente
Weg
Datum 6 weken vanaf 9 september 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit najaar de goten en bermen van een gedeelte van de Lodewijk De Konincklaan (N14) in Hoogstraten. Dit vanaf het kruispunt met de Sint-Lenaertseweg (N115) richting Rijkevorsel, over een afstand van ongeveer 400 meter, aan beide zijden van de weg. De verharde stroken maken plaats voor een groenberm met 30 nieuwe lindebomen. Zo krijgt deze invalsweg naar Hoogstraten ook meteen een mooie opwaardering van het straatbeeld. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen. 

Nieuwe goten en bermen

De verouderde goten langs het fietspad worden vervangen door nieuwe, in beton getrokken goten. Het fietspad wordt op enkele plekken hersteld, zo ook aan het begin en einde van de gootvernieuwing. Meteen worden alle inritten tussen de weg en het fietspad uniform aangepast, in dezelfde betonstraatstenen. 

De zeven uitheemse Amerikaanse eiken in de werkzone verdwijnen. Ze worden in de nieuwe groenberm vervangen door 30 inheemse lindebomen. De aanplanting van de bermen volgt waarschijnlijk volgend voorjaar, tijdens het volgende plantseizoen. 

 

De werken starten op maandag 9 september 2019 en zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen (3 weken per straatzijde).  Eerst komt de wegberm richting Rijkevorsel aan de beurt.
Er wordt overdag gewerkt op weekdagen. De verkeershinder blijft beperkt omdat er grotendeels in de brede berm kan worden gewerkt.

 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering in de bermen, fietsers steken over

De fietsers zullen tijdelijk in twee richtingen rijden op het fietspad aan de straatzijde waar niet wordt gewerkt. Er worden oversteekpunten voorzien aan het begin en einde van de werfzone.

Het gemotoriseerd verkeer kan steeds in beide richtingen passeren. Plaatselijk kan er mobiele signalisatie op de weg staan. Enkel indien nodig, komen er tijdelijk verkeerslichten voor beurtelings verkeer.

 

Bereikbaarheid inritten: tijdelijk niet toegankelijk

De inritten van percelen aan de straatzijde waar wordt gewerkt, zullen moeilijk en tijdelijk niet toegankelijk zijn tijdens de werken. De bermen en oude goten worden immers opgebroken. Tijdens het uitharden van de nieuwe goot is de oprit zeker drie dagen niet toegankelijk. De aannemer brengt de bewoners daarvan tijdig op de hoogte.

 

Contacteer ons

Voor vragen en meer info kan u terecht op www.wegenenverkeer.be/contactformulier of tel. 014 47 30 00