Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspad langs de Vaartstraat/Plein/Molenstraat (N456) in Kaprijke

Vernieuwing fietspad langs de Vaartstraat/Plein/Molenstraat (N456) in Kaprijke

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N456

Wat en waarom?

Vorig jaar heeft AWV in Oost-Vlaanderen al een 5-tal fietsprojecten gerealiseerd, waaronder Bentille (N434) in Kaprijke. Ook dit jaar worden er nog tientallen zones aangepakt. Binnenkort werken we in uw buurt aan veilige en comfortabele fietspaden. 

De aannemer vervangt de klinkerverharding langs beide zijden van de gewestweg (N456) door een nieuwe asfaltlaag. Over een afstand van ongeveer 1400 meter worden de fietspaden vernieuwd. Ook het fietspad op de rotonde aan de Voorstraat wordt vernieuwd. De werfzone loopt vanaf Plein (kruispunt inbegrepen) tot net na de bushalte Molenstraat 66.

Timing en impact?

De aannemer werkt in twee fasen en werkt per kant, hij begint met de kant van de onpare huisnummers. Hij start met de werken op 2 mei 2022 en deze werken zullen bij gunstige weersomstandigheden klaar zijn eind mei 2022. We vernieuwen gelijktijdig ook de fietspaden op de rotonde Voorstraat/Molenstraat. De rotonde zal slechts zeer beperkt afgesloten zijn: 2 dagen voor opbraak en onderlaag asfalt, nadien nog 1 dag voor toplaag in asfalt.

Hoe rijdt het verkeer?

  • Voetgangers en fietsers kunnen altijd de werfzone passeren door een corridor tussen verkeersbakens.
  • Het verkeer in zuidelijke richting kan steeds langs de werfzone. Het verkeer in noordelijke richting wordt omgeleid via de Beekstraat, de Wauterstraat en de Vrouwstraat en via de Voorstraat, de Waaistraat en Bentille (N434).
  • Wanneer we aan de rotonde werken, is er een omleiding via de Beekstraat, de Wauterstraat, de Stroomstraat en de Heinestraat. Deze deelfase houden we zo kort mogelijk en trachten we te beperken tot enkele dagen.
  • Ook het openbaar vervoer volgt een omleiding, alle info op www.delijn.be

 

omleidingsplan

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit