Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspad langs de Bevrijdingslaan

Vernieuwing fietspad langs de Bevrijdingslaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N416

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de komende jaren op verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen vernieuwen. Dat moet het fietscomfort op onze fietspaden verbeteren. We maken daarbij een duidelijke keuze voor asfalt als beste ondergrond. We werken hindernissen en obstakels weg en waar mogelijk verbreden we ook de fietspaden. Op 13 oktober start de aannemer met het vernieuwen van het fietspad langs de bevrijdingslaan (N416) in Dendermonde. De werken duren tot december 2021.

Wat en waarom?

De aannemer vernieuwt de oude betonnen fietspaden langs beide zijden van de gewestweg (N416) door een nieuwe asfaltlaag. Over een afstand van ongeveer 4 km worden de fietspaden aangepakt. De werfzone loopt ongeveer vanaf het kruispunt met de Heerlijkheidstraat (kruispunt niet inbegrepen) tot het kruispunt met de Lindestraat.

Timing en impact?

De aannemer werkt in twee fasen en werkt per kant. Tussen 13 oktober en half november werkte hij aan het fietspad richting Wichelen. Van half november tot midden december werkt hij aan de kant richting Dendermonde. 

Hoe rijdt het verkeer?

  • Voetgangers kunnen altijd de werfzone passeren.
  • Fietsers rijden op het fietspad aan de overkant dat tijdelijk als dubbelrichtingsfietspad wordt ingesteld.
  • Het verkeer op de gewestweg kan doorgaans in beide richtingen passeren omdat er gewerkt wordt van op de parkeerstroken. Waar er geen ruimte is, wordt er gewerkt met tijdelijke en mobiele signalisatie. De hinder is dan beperkt en van korte duur. 
  • Aan de kant waar gewerkt wordt zijn de zijstraten niet bereikbaar vanaf de gewestweg.
  • Aan de kant waar er gewerkt wordt geldt over de hele zone een parkeerverbod. 

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit