Vernieuwing E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel richting Antwerpen

Weg
Datum 12 juli t.e.m. 12 augustus 2019

Vanaf 12 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel in de richting van Antwerpen. De werken zullen een maand duren, tot 12 augustus. Tijdens deze periode moet het verkeer ter hoogte van de werfzone in beide richtingen over twee versmalde rijstroken rijden. Richting Antwerpen gaan de oprit Sint-Job-in-‘t-Goor en de afrit Kleine Bareel dicht. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open.

Grondige vernieuwing wegdek

Deze zomer wordt het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5) grondig vernieuwd. AWV voorziet de rechtse en linkse rijstrook van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook van een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast worden de stalen vangrails langs de middenberm vervangen door betonnen rijbaanafscheiders. De Vlaamse overheid investeert met dit project ongeveer 5,5 miljoen euro om de verkeersveiligheid en het rijcomfort op de E19 te verbeteren.

Bovenstaande kaart kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken

Tijdens de werken moet het verkeer de werfzone in beide richtingen passeren over twee versmalde rijstroken. Het verkeer richting Antwerpen wordt via doorsteken in de middenberm naar de snelwegkant richting Nederland geleid.

  • Richting Antwerpen zijn de oprit Sint-Job-in-'t-Goor (nr. 4) en de afrit Kleine Bareel (nr. 5). afgesloten. Het verkeer voor de oprit wordt via de Sint-Jobsesteenweg (N117) en de Bredabaan (N1) omgeleid naar de oprit Kleine Bareel. Het verkeer voor de afrit Kleine Bareel verlaat de snelweg al in Sint-Job-in-’t-Goor en volgt dan dezelfde omleiding via de N117 en de N1.
  • Richting Nederland blijven alle op- en afritten open.

Bovenstaande kaart kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Tijdens het eerste en het laatste weekend gelden er tijdelijk andere verkeerssituaties omdat dan alle werfsignalisatie wordt opgesteld en afgebroken.

Verkeerssituatie weekend 10, 11 augustus

Tijdens de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus wordt gestart met het opbreken van de signalisatie. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen over één rijstrook. Tijdens de nacht van zondag 11 op maandag 12 augustus rijdt het verkeer richting Nederland nog over één rijstrook, richting Antwerpen is er geen hinder meer.

Snelheidsbeperking en filedetectiesysteem

Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 50 km/uur. De snelheidsbeperking komt zowel de veiligheid van de weggebruikers als de wegenarbeiders ten goede. Om aanrijdingen in de staart van de file te voorkomen, installeren we ook een mobiel filedetectiesysteem. Dat systeem waarschuwt weggebruikers via borden hoe ver ze van de werf of file verwijderd zijn. De werfsignalisatie zal bestuurders ook duidelijk waarschuwen dat er gewerkt wordt met asverschuivingen waarbij het verkeer op één kant wordt gezet.

Weersgevoelig

De werken zijn sterk weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken vertraging oplopen en kan de huidige planning nog wijzigen.

Blijf op de hoogte 

De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze webpagina.

Nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de werken op de E19. Telkens als er nieuws te melden valt (bv. bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.