Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing Brakelsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N8

De Brakelsesteenweg in Ninove voldoet vandaag niet aan de normen van een veilige en moderne weg. De fietspaden zijn er te smal en de vele afslagbewegingen naar de winkels langs de weg, maken de verkeerssituatie onveilig. Ook de komst van een nieuw winkelcentrum vraagt om een andere inrichting van de weg. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert daarom samen met projectontwikkelaar Mitiska, in de heraanleg van de Brakelsesteenweg. Met deze heraanleg zorgen we ervoor dat het verkeer hier vlot en veilig blijft verlopen. Bovendien maken we van de werken gebruik om onder het nieuwe wegdek een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.

Wat en waarom?

Waarom deze werken? 

De Brakelsesteenweg voldoet niet aan de normen van een veilige en hedendaagse weg. Daarom zullen we de weg volledig opbreken en vernieuwen van iets voor Feestzalen De Vos tot aan de Aardeweg. Daarbij maken we werk van een nieuw wegdek in asfalt, veiligere fietspaden, een middenberm, keerpunten en een nieuwe riolering. 

Aan het nieuwe ontwerp ging heel wat studiewerk vooraf. Met het ontwerp dat nu voorligt, zijn we ervan overtuigd dat we van deze weg een veiligere, meer comfortabele en vlotte weg zullen maken voor alle weggebruikers.

Lees meer over het ontwerp.

Werfzone - N8 Ninove

Timing en impact?

Timing 

Op 4 januari 2021 zijn de voorbereidende werken gestart. Daarbij werd het terrein op verschillende plaatsen verbreed en opgehoogd. Op 15 maart 2021 volgden de nutswerken en vernieuwden de nutsmaatschappijen de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie. Op 11 oktober gaan de weg- en rioleringswerken van start. Daarna volgt de aanleg van de vernieuwde Brakelsesteenweg. We hopen deze werken in de zomer van 2022 af te ronden

Impact

Tijdens de voorbereidende werken en de nutswerken blijft het verkeer staduitwaarts mogelijk. Voor het verkeer dat richting het centrum van Ninove wil, komt er een omleiding. Tijdens de weg- en rioleringswerken blijven handelszaken en woningen bereikbaar langs een tijdelijke werfweg. Het overige verkeer zal omgeleid worden.

Lees meer over de timing en impact van deze werken.