Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere kruispunten op Grootzand

Veiligere kruispunten op Grootzand

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N470

Wat en waarom?

Van maandag 12 juni tot en met donderdag 31 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op Grootzand (N470). 

De kruispunten van de Bakkerstraat en de Sportpleinstraat liggen op schoolroutes. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal deze kruispunten heraanleggen zodat ze veiliger worden  voor fietsers en voetgangers. Zo komt er ter hoogte van de Bakkerstraat een voetgangersoversteek met middeneiland. 

Aan beide kruispunten leggen we fietspaden aan in comfortabel asfalt en maken we fietsers zichtbaarder door het fietspad in een accentkleur te voorzien. Daarnaast verplaatsen we twee bestaande bushaltes naar het kruispunt met de Sportpleinstraat en Vossenhoek en leggen we ze toegankelijk aan. Daarbij leiden we de fietspaden achter de bushaltes door om conflicten tussen fietsers en op -en afstappende reizigers te vermijden. 

 

Timing en impact?

Van vrijdag 1 december (na de ochtendspits) tot en met vrijdag 8 december worden verlichtingspalen geplaatst aan de oversteek ter hoogte van Grootzand 82. De kant van de oneven huisnummer is eerst aan de beurt, daarna wordt er gewerkt aan de kant van de even huisnummers. Er wordt telkens één rijvak ingenomen, de beurtelingse doorgang van het gemotoriseerd verkeer wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten. Er is een afgebakende corridor voorzien voor fietsers en voetgangers. Voor verkeer van en naar Vossenhoek is er een korte omleiding voorzien via de Grootbroekstraat.

Van vrijdag 8 december (na de ochtendspits) tot en met vrijdag 15 december worden verlichtingspalen geplaatst aan de oversteek ter hoogte van Grootzand 196. De kant van de oneven huisnummer is eerst aan de beurt, daarna wordt er gewerkt aan de kant van de even huisnummers. Er wordt telkens één rijvak ingenomen, de beurtelingse doorgang van het gemotoriseerd verkeer wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten. Voor verkeer richting Grembergen is er een korte omleiding voorzien via de Oud Kerkhofstraat, Vossenhoek en de Karel Eeckhoutstraat. In Vossenhoek is er een parkeerverbod tussen huisnummers 60 en 80 voor een goede doorstroming van de omleidingsroute.